Mercedes-kuski Valtteri Bottas ohitti ruutulipun sunnuntaina Austinissa kuudentena. Lähtöruuturangaistuksen takia järjestyksessä taaksepäin valahtanut suomalainen oli turhautunut suoritukseensa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oli kuitenkin täynnä ylistyssanoja suomalaiskuskiinsa koskien. Itävaltalaisen mukaan Bottas teki voitavansa vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Valtteri ei hävinnyt meille tänään yhtäkään pistettä. Meille oli heti selvää, kuinka vaikeaa on nousta takaisin kärkeen sieltä, mihin hän putosi moottorirangaistuksen takia, Wolff kommentoi Sky Sportsille kilpailun jälkeen.

– Valtteri on esiintynyt loistavasti viime kilpailuissa, ja hän suoriutui erinomaisesti tänäänkin.

– Meidän täytyy vain pitää vauhtia yllä tiiminä, jotta saamme molemmat kuljettajat pisteille. Olen varma, että Valtteri on vahva kilpailija valmistajien-sekä kuljettajien MM-taistossa, Wolff päätti.

Itävaltalaisen kehut eivät ole tuulesta temmattuja. Alfa Romeo -sopimuksen julkistuksen jälkeen Bottas on kerännyt eniten pisteitä koko F1-sarjassa. Pisteittä Bottas on jäänyt edellisen kerran tynkäkilpailussa Belgiassa.