Liika on liikaa? – Konkarikuljettaja huolissaan F1-sarjan pitenevän kisakalenterin vaikutuksista

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ei innostu F1-sarjan tavoitteista polkea lisää osakilpailuja kalenteriin.

Kuninkuusluokka julkisti ensi kauden kalenterinsa perjantaina ja ohjelmassa olisi tarkoitus kurvailla ennätyspitkä 23 osakilpailun kausi.

Kisakalenteri saattaa kasvaa tulevaisuudessa vielä entisestään. Jopa 25 osakilpailua kaudessa on ehditty heittää huhujen mukaan ehdotuksena ilmoille, eikä saksalainen syty tästä ollenkaan.

Vettelin huolena on kaikkien yleinen jaksaminen kuljettajista tallien henkilökuntaan, sillä karavaanin kuljettaminen ympäri maailmaa on runsaasti aikaa vievää puuhaa.

– Tämä on vain minun mielipiteeni, eikä sillä ole mitään painoarvoa, mutta mielestäni meillä ei pitäisi olla niin paljon kisoja, sanoo Vettel Motorsport-Totalille.

Aston Martin -kuljettajan mukaan jopa lajia tiiviisti seuraaville kaudessa saattaa olla liikaa kisoja, sillä yksittäiset kilpailutapahtumat menettävät hohtoaan jatkuvan ajamisen takia.

– Ehkä kisoja on liikaa heillekin, jotka haluavat nähdä niitä. Se ei ole erityistä enää, kun niitä on niin paljon, jatkaa saksalainen.

Vettel kertoo asioiden olevan tietysti kuljettajille paljon helpompaa, sillä heidän ei tarvitse kuin saapua paikalle ja toimittaa ratin takana. Tallin henkilökunnalle ja paikan päälle hamuaville faneille kaikki ei ole niin yksinkertaista.

– Toisekseen, olen pahoillani heidän puolestaan, sillä tällä puolella kaikki on niin paljon helpompaa. Voimme saapua paikalle keskiviikko-iltana ja lähteä sunnuntaina, jos löydämme sopivan lennon, sanoo Vettel.

– Tiimin jäsenillä on paljon enemmän stressiä. He saapuvat paikalle jo paljon aikaisemmin pystyttämään varikkoa ja rakentamaan autoja valmiiksi. Sitten heidän täytyy taas pakata, valmistella ja lähettää kaikki takaisin tehtaalle, kertoo kokenut konkari.

Kausien 2010-13 maailmanmestari on huolissaan tiimien jäsenten jatkuvasti vähenevästä vapaa-ajasta, sillä he ovat käytännössä kaikki viikonpäivät ja viikonloput työn touhussa.

– Heilläkin on oma elämänsä, eikä sitä kuuluisi käyttää pelkästään työhön. Mielestäni on kriittistä, jos aiomme jatkaa näin ja ajaa entistä enemmän kisoja, jakaa Vettel huolensa.

– Meidän täytyy varmistaa, että ihmiset löytävät oikean balanssin työn ja kotinsa väliltä. Taakkaa pitäisi saada jaettua niin, etteivät ihmiset menetä intohimoaan ja kuluta itseään loppuun kahdessa tai kolmessa vuodessa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.