Lewis Hamilton manasi Mersun taktiikkaa: ”Turhauttavaa”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton antoi tallilleen risuja varikkotaktiikasta, joka maksoi brittikuljettajalle kaksi sijaa Turkin GP:ssä.

Hamilton olisi voinut ajaa kisan läpi ilman stoppeja, koska sadekelillä pakollista kahden eri rengasseoksen käyttöpakkoa ei ole. Hamilton otettiin kuitenkin turvallisen tuntuiselta kolmannelta sijalta sisään kymmenen kierrosta ennen maalia. Lopputulemana brittikuljettajan oli tyydyttävä viidenteen sijaan.

Muun muassa Alpinen Esteban Ocon ajoi kilpailun maaliin saakka ilman varikkopysähdystä.

– No kuulin, että Ocon onnistui siinä, joten he ainakin pystyivät ajamaan ilman pysähdyksiä, Hamilton sanoi Sky Sportsin haastattelussa, kun häneltä kysyttiin, että oliko koko kisan ajaminen yhdellä rengassetillä mahdollista.

Epäonnistunut taktiikka tuli Hamiltonille kalliiksi, sillä toiseksi ajanut Max Verstappen nousi MM-sarjan piikkipaikalle.

– Meidän olisi pitänyt ajaa loppuun saakka samoilla renkailla tai käydä varikolla paljon aiemmin. Kun on kahdeksan kierrosta jäljellä, ei ole tarpeeksi aikaa hakea pitoa kuivuvalla radalla välikelin renkaalle.

– Kisan loppu oli luistelua ja menetin melkein lisää sijoja. Turhauttavaa, mutta tilanne on se mikä se on, turhautunut Hamilton päätti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.