Lewis Hamilton joutui pettymään – ”Luulin hetken, että voisimme voittaa kisan”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton taisteli USA:n GP:ssä loppuun asti voitosta Red Bullin Max Verstappenia vastaan.

Seitsenkertainen mestari joutui kuitenkin lopulta tunnustamaan kilpailijan paremmakseen, kun MM-kärki Verstappen venytti kauden kahdeksannella voitollaan eron 12 MM-pisteeseen.

Hamiltonin startti oli vahva, kun hän onnistui heti kättelyssä ottamaan kilpailun komentoonsa. Verstappen onnistui kuitenkin roikkumaan lähellä, mutta ei pystynyt ohittamaan brittiä.

Red Bull teki ensimmäisenä taktisen peliliikkeensä, jonka avulla he onnistuivat nostamaan hollantilaisen kilpailun kärkeen. Verstappen pysähtyi huomattavasti Hamiltonia aiemmin ja Mercedeksen taktiikkana oli antaa brittimestarille voittomahdollisuus kisan lopussa tuoreemmilla renkaillaan..

Hamiltonilla näytti olevan hurjasti enemmän vauhtia, mutta kierrokset loppuivat kesken, eikä todellista ohitusyritystä nähty.

– Annoimme kaikkemme ja he olivat yksinkertaisesti vain meitä nopeampia, sanoi Hamilton Sky F1:lle.

– Näytti siltä, että heillä oli parempi pito takapäässä ja liukuivat meitä vähemmän. Minulla oli loistava lähtö, annoin kaikkeni ja oli valitettavaa, ettemme onnistuneet lopussa, huokaili britti.

Hamilton ehti jo jonkin aikaa luulla, että heillä olisi todelliset mahdollisuudet voittoon, mutta riittävän lähellä seuraaminen osoittautui jälleen odotettua suuremmaksi haasteeksi.

– Likaisessa ilmassa renkaat vain ylikuumentuivat, mutta meillä oli hieno taistelu ensimmäiseen mutkaan. Luulin jo hetken, että voisimme voittaa kisan, jatkoi Hamilton.

– Joudumme odottamaan seuraavaa. Heillä oli parempi käsi tänä viikonloppuna, emmekä oikeastaan olisi voineet pyytääkään enempää.

– Suuri kiitos tiimille mahtavista varikkopysähdyksistä. Hyvää työtä koko viikonlopun ajan, kiitteli Hamilton pettymyksestä huolimatta tiimiään.

Viikonloppu oli Red Bullille myös tallien puolella menestys, kun he onnistuivat kaventamaan eroa Mercedekseen. Valmistajien MM-pisteissä ero on nyt 23 pistettä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.