Kimi Räikkösellä ei tekeminen lopu kesken uran päättymisen jälkeen – ”Kotona lapsienkin kanssa saattaa olla jännittäviä hetkiä”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan suomalaislegenda Kimi Räikkönen kertoo, että hän tuskin jää kaipaamaan kuninkuusluokan tarjoamaa adrenaliiniryöppyä uran päättymisen jälkeen.

Koko lähtöruudukon kokeneimmalla kuljettajalla on edessään vielä kuusi osakilpailua, kunnes ainakin F1-uran osalta lyödään ajohanskat naulaan. Tekemistä varmasti riittää kuitenkin myös jatkossakin.

– En usko, että jään kaipaamaan sitä, kertoo Räikkönen Motorsport-Magazinin mukaan.

Sunnuntaina 42 vuotta täyttänyt Jäämies sanoo, että ainakin hänelle F1-auton ajaminen ylipäätään tuntuu ihan tavalliselta, eikä siitä saa niin sanotusti ylimääräisiä kiksejä tai jännitystä.

– Monella tapaa se on meille täysin normaalia, tai ainakin minulle. Ei se niin paljoa eroa normaalin auton ajamisesta, sanoo Räikkönen.

– Jos sinulla on ollut pitkä tauko ja sitten hyppäät F1-auton puikkoihin, niin silloin se tuntuu nopealta.

– Mutta sitten siitä tulee normaalia jälleen, ellei ole jokin hyvä taistelu tai päädyt lentämään ulos. Siinä vaiheessa tietysti huomaa vauhdin. Mutta tiedän monia asioita, jotka tuntuvat minusta pelottavammalta, jatkaa suomalaiskonkari.

Räikkösen yhteen rakkaaseen harrastukseen liittyy myös hurja vauhti ja vaaralliset tilanteet. Motocross on sellainen laji, jossa Räikkönen kertoo pelkäävänsä enemmän.

– Yritän ajaa motocrossia aina, kun pystyn ja olen siinä huomattavasti enemmän peloissani kuin täällä, sanoo kauden 2007 maailmanmestari.

– Myös kotona lapsien kanssa saattaa olla todella jännittävää, jutteli Alfa-kuljettaja.

Kimi Räikkönen on pitkän uransa myötä F1-historian eniten kisastartteja kerännyt kuljettaja. Kaudella 2001 alkaneella F1-taipaleellaan suomalainen on ehtinyt startata jo 343:een osakilpailuun ja lisää on vielä tulossa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.