Haasin kiistelty tulokaskuljettaja Nikita Mazepin oli jälleen otsikoissa sunnuntain osakilpailun jälkeen negatiivisessa valossa. Nuori venäläiskuljettaja oli päättää Lewis Hamiltonin kilpailun lyhyeen, kun brittikuljettaja ohitti Mazepinin kierroksella.

Mazepin ei väistänyt sinisten lippujen käskystä huolimatta, vaan kääntyi Hamiltonin eteen radan viimeisessä sektorissa. Hallitseva maailmanmestari joutui tekemään aggressiivisen väistöliikkeen kolarin estämiseksi.

Mazepin ymmärsi virheensä ja pahoitteli tilannetta välittömästi kilpailun jälkeen. Samalla Mazepin kuitenkin sysäsi syytä myös kisainsinöörinsä suuntaan.

– Haluan pyytää anteeksi Lewikseltä. Olin teoriassa sokea vesisumun takia. Yritin kertoa tallilleni, että en nähnyt peileistäni yhtään mitään, Mazepin kommentoi RacingNews365-sivuston mukaan.

– Minä tarvitsen ohjausta radion kautta, sillä en nähnyt mitään. Turkissa vesisumu on todella likaista, joten se vaikeuttaa tilannetta. Minut ohitettiin niin monta kertaa, että oli vaikea tiedostaa kaikkea ympärillä tapahtuvaa.

– Aion pyytää häneltä anteeksi, kun näen hänet.

Mazepinilla oli Turkissa uusi kisainsinööri. Romain Grosjeanin kanssa töitä tehnyt Ayao Komatsu paikkasi Dominic Hainesia, joka oli poissa henkilökohtaisista syistä.