Fernando Alonson kyseenalainen Turkin GP:n aikakierros suututti kilpailijat – USA:n osakilpailuun pyritään tuomaan jättimuutos sääntötulkintaan

© Kuva: Getty Images

Keltaiset liput ja aika-ajo. Yksi F1-sarja suurimmista kompastuskivistä. Viime vuosien aikana ollaa nähty usea tilanne, jossa kuljettaja on saanut lähtöruuturangaistuksen jatkaessaan nopeaa kierrostaan varoittavista keltaisista lipuista huolimatta.

Viime aikoina sääntö on kuitenkin jättänyt paljon tulkinnan varaan. Tuorein tapaus nähtiin Turkissa. Lopulta viimeiseen aika-ajosessioon päässyt Fernando Alonso ei saanut rangaistusta, vaikka miehen kierrosaika oli kilpailukykyinen.

Syyksi tuomaristo nimesi sen, että Alonson seuraava nopea kierros oli yli kolme sekuntia nopeampi. Tämä kuitenkin johtui siitä, että rataolosuhteet paranivat huimaa vauhtia. Espanjalaisen kilpailijat olivat raivoissaan.

Nyt Formula 1 -sarjan kilpailujohto on valmis muuttamaan sääntöä kokonaan. Tavoitteena on tuoda samanlainen systeemi käyttöön keltaisille lipuille, kuin mitä nähdään ratarajojen kanssa. Nopea kierros poistetaan siis automaattisesti keltaisten lippujen ollessa voimassa.

– Katsotaan mitä voimme tehdä Austinissa. Olemme pystyneet siihen ratarajojen kanssa, joten tutkimme mahdollisia keinoja rajoittaa näitä hyötyjä, kilpailujohtaja Michael Masi kommentoi Motorsport.comille.

– Se kuulostaa parhaalta ratkaisulta, mutta meidän pitää tarkastella sitä vielä. Voimme kuitenkin kokeilla tätä jo seuraavassa kilpailussa. Kyseessä olisi testi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.