Valtteri Bottas ei hämmentänyt tahallaan – ”En yrittänyt nopeaa kierrosta”

© Kuva: Getty Images

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottaksella oli melko yksinäinen Hollannin GP.

Erot repesi kärkikaksikkoon sekä takana tuleviin suuriksi ja suomalaisen tehtävänä oli vain tuoda Mercedes kolmantena maaliin.

Kilpailun lopussa nähtiin erikoinen tilanne, kun Bottas otettiin ylimääräiselle varikkopysähdykselle. Mercedes oli havainnut suomalaisen renkaissa ylimääräistä tärinää, joten stoppi tehtiin varotoimenpiteenä.

Mercedes käski suomalaista olemaan ajamatta siinä vaiheessa kilpailun nopeinta kierrosta, sillä hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton oli tarrautunut kiinni yhteen lisäpisteeseen. Suomalainen kuitenkin vei nopeimman kierroksen nimiinsä ja Mercedes pakotettiin ottamaan myös Hamilton sisään.

Brittimestari kuitenkin onnistui vielä nappaamaan nopeimman kierroksen tuoman lisäpisteen itselleen. Bottas kertoi heti kilpailun jälkeen, ettei hän tarkoituksella ajanut nopeinta kierrosta. Nastolalainen ajoi purppuraa kahteen ensimmäiseen sektoriin, jonka jälkeen Mercedes pyysi radiossa suomalaista hiljentämään. Bottas ei kuitenkaan hiljentänyt tarpeeksi.

– En yrittänyt ajaa nopeinta kierrosta, mutta Lewis sai sen ja saimme tiiminä ihan hyvät pisteet, kommentoi Bottas kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Itse kilpailu meni Bottaksen osalta köröttelyksi. Suomalaisen kohdalla yritettiin haastaa kärkikaksikkoa yhden pysähdyksen taktiikalla, mutta se ei onnistunut.

– Valitettavasti minulla ei paljoa ollut tapahtumia. Yritimme yhtä stoppia ja lopussa teimme ylimääräisen stopin vain turvallisuussyistä, sanoi Bottas.

Valtteri Bottas nousi kolmannen sijansa myötä myös MM-pisteissä kolmanneksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.