F1-sarjan seitsenkertaisesta maailmanmestarista Michael Schumacherista kertova SCHUMACHER-dokumentti julkaistiin tänään suoratoistopalvelu Netflixissä.

Dokumentissa otetaan kiinni Schumacherin kohtalokkaasta lasketteluonnettomuudesta, joka tapahtui joulukuussa 2013. Schumacherin perhe oli Ranskan alpeilla, Meribelissä viettämässä laskettelulomaa.

Schumacher oli lopettanut F1-uransa kauden 2012 päätteeksi ja adrenaliinin nälkää riitti vielä eläkepäivilläkin. Saksalainen oli innostunut laskuvarjohyppäämisestä ja hän pohti tosissaan lähtevänsä Dubaihin toteuttamaan vauhdikasta lajia.

Ferrari-legenda oli hänen perheensä mukaan sanonut, ettei ”lumi ole optimaalista” ja ehdottanut lentoa Dubaihin.

Lopulta Schumacherit päättivät kuitenkin kohtalokkaasti ottaa kaiken ilon irti Ranskan alpeista ja loppu on valitettavaa historiaa. Ex-kuskin kerrotaan lasketelleen merkityn reitin ulkopuolella ja kaatuneen, samalla lyöden päänsä lumipeitteen alla piilossa olleeseen kiveen.

Schumacherilla oli kypärä päässään, mutta sai silti vakavia päänalueen vammoja. Hän on siitä asti jatkanut taisteluaan kuntoutumisen kanssa, josta perhe on ollut kuluneet vuodet hyvin vaitonainen, eikä hänen tilastaan ole tänäkään päivänä tarkkaa tietoa.