F1-historian toisen sprinttiviikonlopun ensimmäinen harjoitussessio päättyi Mercedes-ylivoimaan Monzassa. Session kärkeen kurvasi Lewis Hamilton yli neljän kymmenyksen turvin. Häntä seurasi Max Verstappen sekä Valtteri Bottas.

Huomioitavaa oli kuitenkin se, että Mercedes-kuljettajat käyttivät vain medium-rengasseosta. Bottaskin jäi Verstappenista vain muutaman sadasosan. Saksalaistalli säästi rengassettejä illan aika-ajoon sekä huomiseen sprinttiin. RB-kuskit ajoivat nopeimmat aikansa puolestaan pehmeimmällä seoksella.

Iltapäivä oli hyvä myös Aston Martineille. Lance Stroll oli peräti neljäs ja tallikaveri Sebastian Vettel seurasi kanadalaista sijalle kuusi. Heidän väliinsä asettui Pierre Gasly.

Kärkikymmenikön täydensivät järjestyksessä Carlos Sainz, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo sekä Sergio Perez. Kimi Räikköstä tuuraava Robert Kubica oli 16.

Seuraava vaihe viikonlopussa on aika-ajo. Perjantaina määrätään lähtöjärjestys lauantaina ajettavaan 18 kierroksen sprinttikisaan.