Nyt puhuu kokemus – Fernando Alonsolla näkemys viime viikonlopun kolarista

© Kuva: Getty Images

Alpine-kuljettaja Fernando Alonso kertoo oman näkemyksensä viime viikonlopun puhuttavimmasta tilanteesta.

MM-kandidaatit ottivat Italian GP:ssä yhteen ja molempien kilpailu jäi kesken. Kilpailun jälkeen tuomaristo langetti Max Verstappenille kolmen lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan osakilpailuun.

Alonso kertoo 325:n GP-startin kokemuksella näkökantansa tapahtuneesta. Espanjalaisen mukaan kyse oli puhtaasti kilpailutilanteesta, jonka lopputulos oli vain epäonninen.

– He taistelivat äärirajoilla. Epäonnekas tilanne, sillä kanttarin takia auto hyppää hieman ja sen jälkeen renkaat osuvat toisiinsa, joka laittaa auton lentoon, analysoi Alonso motorsport.com-sivuston mukaan.

– Siinä oli hidas vauhti. He menivät noin 30-40 kilometriä tunnissa, eikä siinä ollut mitään vaaraa tai mitään.

– Mielestäni tuo ei ollut iso asia. Silverstonessa kyllä, mutta tuo oli vain kilpailutilanne, sanoo kaksinkertainen mestari, viitaten kaksikon aiempaan osumaan tällä kaudella.

Espanjalainen viittaa puheillaan siihen, että tilanne näytti pahemmalta mitä oli, sillä auto nousi epäonnisesti ilmaan, kun Verstappenin sekä Lewis Hamiltonin renkaat osuivat toisiinsa.

Samalla Alonso kertoo nähneensä kilpailussa samanlaisia tilanteita, joissa moiselta vältyttiin.

– Tuo on tyypillinen liike ykkös- ja kakkosmutkassa, mutta he olivat epäonnisia renkaiden kilkatessa, jatkaa Alpine-kuljettaja.

– Näin myös uusinnat startista, jossa Giovinazzi (Antonio) ja Leclerc (Charles) osuivat toisiinsa. Stroll (Lance) sekä Perez (Sergio) myös samalla tavalla.

– Mutta heillä ei renkaat ottaneet yhteen, joten lopputulos oli erilainen, sanoi Alonso.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.