Nämä tavoitteet Mercedes on asettanut George Russellille ensi kaudeksi – talli haluaa välttää ”Rosberg-skenaarion”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksellä koittaa uusi aika kaudella 2022. Ei pelkästään koko sarjaa järisyttelevien sääntömuutosten toimesta, vaan myös kuskirintamalla. Valtteri Bottas ei palaa talliin vaan hänen paikkansa ottaa nuori huippulupaus George Russell.

23-vuotias britti on puhunut viikon aikana paljon siitä, miten hän odottaa ensi kaudesta tulevan enemmän opettelukokemus, kuin suora mestaruushaasto. Mercedes on kuitenkin kokenut jo yhden raastavan kuskikaksikon, kun Nico Rosberg sekä Lewis Hamilton ottivat alati yhteen radalla ja sen ulkopuolella.

Talli pyrkii välttämään tätä, mutta ei aio rajoittaa Russellin tavoitteita. Päällikkö Toto Wolff paljasti perjantaina, mitä odotuksia 23-vuotiaan harteille on jo asetettu.

– Toivomme hänen olevan kärkikolmikossa jatkuvasti. Toivomme meidän pakettimme mahdollistavan kilpailuvoittoja. Meidän tavoitteemme on olla aina kärjessä, Wolff kommentoi Sky Sportsille.

– Pitkällä tähtäimellä tämä on voittava resepti. Jos saamme kehitettyä mestaruusauton, niin molemmat ovat vapaita kilpailemaan. Heillä on samanlaiset kilpurit. George on todella nopea lauantaisin, joten uskon hänen pärjäävän.

Wolff myöntää kuitenkin, että Russellin kunnianhimo voi häiritä Bottaksen sekä Hamiltonin rakentamaa dynamiikkaa.

– Emme halua laittaa autoon kuljettajaa, jolla ei ole kunnianhimoa voittaa. Emme myöskään halua kuskia joka vahingoittaa toista autoa kamppaillessaan mestaruudesta.

– Olen puhunut hänelle tästä ja hän ymmärtää kyllä. Hän on fiksu kaveri. Emme halua häiritä tallin dynamiikkaa. Meidän täytyy pitää tämä momenttumi, minkä olemme rakentaneet.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.