Valtteri Bottas ajoi vakuuttavasti viime viikonloppuna ajetussa Italian GP:ssä.

Mercedes-kuljettaja täräytti perjantain aika-ajoissa paalulle, piti paikkansa sprinttikilpailussa ja kipusi sunnuntain pääkilpailussa joukon perältä aina podiumille saakka.

Bottas vieläpä sanoi ennen kilpailua, että podiumilla nähdään ja nastolalainen oli sanojensa mittainen mies. Mercedeksen insinööripomo Andrew Shovlin vakuuttui suomalaisen suorituksesta ja jakoi vuolaat kehut.

– Hän oli todella vaikuttava aika-ajoissa. Hänellä oli hankala sessio aamulla, mutta sai paketin kasaan ja oli erittäin, erittäin vahva aika-ajossa, kehui Shovlin GPFansin mukaan.

Sunnuntain pääkilpailussa Bottas lähti koko joukon perältä ja nousi nopeasti kohti kärkeä, joka oli yllättävää joillekin katsojille ja hieman jopa myös Shovlinillekin.

– Kilpailussa Valtterilla on yleensä Lewisia (Hamilton) hankalampi päästä ruuhkasta läpi, mutta hän ohittelikin enemmän kuin kukaan muu, hehkuttaa Shovlin.

– Hän vain hyökkäsi ja hyökkäsi pitäen renkaat hyvässä kunnossa, joten olemme todella ylpeitä hänen tekemästään työstä.

Mercedes sekä Bottas itse elättelivät yhdessä vaiheessa toiveita jopa kilpailun voitosta, mutta suomalaisen medium-renkaat eivät lopulta kestäneet haastaa kirkkaimpaa kärkeä. Shovlinin mukaan Bottaksen ohittelu oli vaikuttavaa myös siltä kantilta, ettei Monzassa avattavasta takasiivestä saa niin suurta hyötyä kuin yleensä.

– DRS:llä oli erittäin pieni vaikutus, sillä takasiivessä ei ylipäätään ollut niin paljoa ilmanvastusta kuin normaalisti, kertoi Shovlin.