Red Bull ilmoitti perjantaina, että Max Verstappen aloittaa Venäjän osakilpailun koko joukon hänniltä uuden moottorivaihdon johdosta. Voimanlähde on hollantilaisen neljäs, joten odotettu vaihto tiesi yhteensä 25:n sijan lähtörangaistusta.

RB:llä oli kuitenkin mahdollisuus pudottaa Verstappen ”vain” 10 sijaa alemmas, sillä tallin olisi tarvinnut vaihtaa vain kaksi osaa moottorissa. Verstappenin Italiassa saama kolmen lähtöruudun rangaistus sekä Mercedeksen mainio kyyti Sotshissa sai energiajuomatallin kuitenkin laittamaan kaikki likoon.

– Sanotaan, että olemme aika-ajossa kolmansia. Siihen kolmen sijan rangaistus ja putoamme kuudenneksi. Olisimme siis lopulta ollut sijalla 16, sillä meillä oli mahdollisuus vaihtaa osia vain 10 lähtöruudun edestä, tallin neuvonantaja Helmut Marko kommentoi Motorsport.comille.

– Ero 16. ja 20. välillä on kuitenkin olematon, joten päätimme laittaa kaiken peliin, jotta voimme kunnolla hyökätä myöhemmissä kilpailuissa. Tänä viikonloppuna aika-ajolla ei ole meidän osaltamme väliä, joten keskitymme puhtaasti kisa-asetuksiin auton kanssa.