Lewis Hamilton myöntää: ”Hänen olisi pitänyt voittaa Bahrainissa ja Bakussa”

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonin ja Max Verstappen ovat ottaneet useasti yhteen radalla kuluvalla kaudella.

Hamilton kertoo De Telegraafille oppineensa tunnistamaan tilanteita, jolloin hollantilaista vastaan kannattaa perääntyä ja milloin ei.

Seitsenkertainen mestari muistelee itseään oman uransa alkuaikoina, vaikkakin Verstappen on jo ikäänsä nähden todella kokenut kuljettaja. Britti oli itsekin aikanaan välillä liian aggressiivinen ja silloin saattoi kolista useammin kuin tarvitsikaan.

– Minullakin oli aika, jolloin olin usein liian aggressiivinen ja olisi pitänyt perääntyä, kertoo Hamilton.

– Esimerkiksi taistelu Felipe Massaa vastaan, jolloin otin liikaa riskiä ja vaurioitin etujousituksen. Kisa päättyi siihen, muistelee britti.

– Olen paljon kypsempi nykyään. Kyllä, peräännyn tietyissä tilanteissa ajaessani Maxia vastaan, koska muuten osuisimme useammin toisiimme. Yritän olla toisella tapaa häntä fiksumpi, jatkaa Mercedes-tähti.

Hamiltonin F1-ura starttasi jo kaudella 2007, joten on sanomattakin selvää, kuinka kokeneesta rattimiehestä on kyse. Jokainen kausi on kuitenkin omalla tapaa erilainen ja vastustajat vaihtuvat.

– Taistelemme eri tiimejä vastaan ja nytkin Red Bullilla on ollut jo pitkän aikaa etu tällä kaudella, jatkaa britti.

– Maxin olisi pitänyt voittaa Bahrainissa ja Bakussa esimerkiksi. Hänellä olisi paljon suurempi johto nyt, pohti Hamilton.

Max Verstappen johtaa MM-sarjaa viiden pisteen erolla ennen Lewis Hamiltonia. Tilanne on Venäjän GP:ssä herkullinen, kun hollantilainen starttaa moottorirangaistuksen myötä joukon hänniltä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.