Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton ei ehtinyt saada montaa kierrosta alle Hollannin GP:n toisessa harjoituksessa.

Mercedes-auto hyytyi radan varteen vain muutaman kierroksen jälkeen, kun talli käski brittikuljettajaa ajamaan sivuun. MM-kärki ei kuitenkaan ottanut stressiä ongelmasta.

– Minä vain menetin tehoja ja he käskivät pysähtyä, ei se ole maailmanloppu, sanoi Hamilton SkySportsille.

– Täällä on kaunis päivä sään puolesta ja runsaasti ihmisiä. On upeaa nähdä tämä energia. Näemme tulevina päivinä kuinka suurella energialla hollantilaiset fanit ovat liikkeellä, höpötteli MM-kärki.

Siinä missä Hamilton ei saanut ajettua kauheasti kierroksia, onnistui hänen tallikaveri Valtteri Bottas ajamaan puhtaan session ja kerättyä runsaasti dataa. Seitsenkertainen mestari pystyy tässä tapauksessa nojaamaan tallikaverinsa tukeen.

– Ajoimme vain 20 minuuttia, joten tietysti jäimme hieman takajaloillemme. Valtterilla näytti olevan ihan hyvä sessio, mutta toivottavasti saamme huomenna hieman kirittyä menetettyä aikaa, jatkoi britti.

– Muutin joitakin juttuja autossa ja ehdin ajamaan sillä yhden kierroksen. Paha sanoa muutosten vaikutuksesta, mutta Valtteri näytti ajavan paljon ja keräsi runsaasti dataa pitkistä vedoista.

Hamiltonilla ei ole syytä huoleen, sillä F1-toimittaja Ted Kravtizin mukaan hänellä oli käytössään ensimmäinen hänen kauden kolmesta voimayksiköstään, ja siinä oli eniten kilometrejä kaikista. Mercedes pysäytti auton toivoen, että kyseistä voimayksikköä voidaan käyttää vielä jatkossakin.