Eilen positiivisen koronatestin saanut Kimi Räikkönen ei jäänyt suorittamaan karanteeniaan Hollantiin, vaan matkasi välittömästi takaisin kotiinsa Sveitsiin. Suomalainen anoi lupaa Hollannin sekä Sveitsin hallituksilta lupaa matkaa, mikä ”Jäämiehelle” myönnettiinkin.

Räikköselle järjestettiin yksityiskone, millä hän matkasi takaisin asuinmaahansa. Hollannin koronaprotokollan mukaan hän olisi joutunut olemaan karanteenissa kolme päivää, jos yhtäkään oiretta ei ilmenisi.

Suomalaisen osallistuminen tulevan viikonlopun Italian osakilpailuun on edelleen kysymysmerkki. Räikkösellä tulee olla kaksi negatiivista koronatestiä ennen perjantain vapaita harjoituksia. Ilman näitä todistuksia F1-varikolle ei ole asiaa. Suomalaisen ensimmäinen testi on jo huomenna.

Alfa Romeon varakuljettaja Robert Kubica on valmiudessa paikata ”Jäämiestä” myös Monzassa. Myös Ferrari-lupaus Callum Ilott on ollut puheissa tehdä mahdollisen F1-debyytin tulevana viikonloppuna, mutta nuorella britillä on jo ajotehtävä IndyCar-sarjassa.