Kimi Räikkönen kokee olevansa onnekas, ettei hänellä ole koskaan ollut sen suurempia tunnesiteitä F1-sarjaan.

Keskiviikkona lopettamisilmoituksen sosiaalisessa mediassaan julkistanut Räikkönen aikoo viettää jatkossa enemmän aikaa perheensä kanssa ja kiireinen sekä jatkuvasti aikataulutettu elämä saa jäädä taakse.

Räikkönen on merkkauttanut nimensä F1-sarjan historian kirjoihin merkittävällä tavalla, mutta kertoo silti, ettei formulat ole koskaan ollut hänelle tärkein asia elämässään.

– Mieli pelaa aina eri tavalla pelejä ja olen ollut täällä aika kauan, mutta onneksi voin sanoa, ettei F1 ole oikeastaan koskaan ollut elämäni, sanoo Räikkönen.

– Se vie tietysti paljon aikaa elämästä, mutta se ei ole koskaan ollut pääasia elämässäni.

– Olen aina elänyt elämäni ulkopuolella. Teen täysin normaaleja asioita, joten se on ihan okei minulle, jatkoi 41-vuotias.

Räikköseltä udeltiin päätöksen vaikeutta. Kauden 2007 maailmanmestari jättää F1-karavaanin taakseen jo toista kertaa urallaan ja tällä kertaa ikuisesti. Edellisen kerran mestari poistui näyttömöiltä kauden 2009 päätteeksi, mutta teki paluun Lotus-tallin puikoissa kaudeksi 2012.

– Ei oikeastaan, sillä en tehnyt sitä päätöstä eilen, sanoi Räikkönen.

– Olen tietysti kokenut sen aikaisemmin ja silloinkin se meni ihan hyvin.

Räikkönen ei sulje pois kilvanajoa jossain toisessa sarjassa myöhemmin, mutta tällä hetkellä suomalainen ei jaksa edes miettiä koko asiaa. Perhe-elämä tulee olemaan jatkossa ykkösprioriteetti ja kiirettä tulee pitämään koulujen ja päiväkotien alkamisen takia.

– En halua aikatauluttaa, sillä viimeiset 18-19 vuotta on ollut formulaa ja ralliakin pari vuotta. Koko ajan on tullut seuraavaksi jotain, milloin mitäkin sinä päivänä, muotoilee Räikkönen.

– En halua sitä. Se on yksi suurimmista syistä, miksi haluan tehdä jotakin muuta, jotta elämä ei pyöri kilvanajon ehdoilla.

Räikkönen kertoo, että tietysti kuvaan tulevat uudenlaiset aikataulut, mutta ne pyörivät perheen ehdoilla. 21-kertainen osakilpailuvoittaja sanoo olevansa kyllästynyt siihen, että elämä tärkeiden ihmisten kanssa rajoittuu F1-kuljettajan velvollisuuksien takia.

– En halua perhe-elämän rajoittuvan sen perusteella, että onko minulla kisa, testit tai seuraava lento työjuttuihin. Minulla ei ole kiire, joten en ole edes miettinyt koko asiaa vielä sen enempää, jatkoi Räikkönen.

– Olen tiennyt tilanteen jo aika kauan, joten aina on mahdollisuus tehdä sitä tai tätä, mutta tällä hetkellä minuna ei kiinnosta ajatella sellaista ollenkaan.