Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi Venäjän GP:n voittoon uskomattomien vaiheiden jälkeen. Samalla brittikuski nappasi uransa 100. voiton F1-sarjassa.

Hamiltonin voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Mies oli pitkään maamies Lando Norriksen takana, eikä kilpailu ratkennut, kun vasta viime hetkillä. Hamilton osoitti kokemuksensa päättäessään saapua varikolle vaihtamaan välikelin renkaat Norriksen jatkaessa radalla.

Hamiltonin saapuessa haastattelupisteellä kisan jälkeen, tuli varmasti pettynyt Norris välittömästi onnittelemaan maamiestään. Hamilton myönsi, että voiton nappaaminen entiseltä talliltaan aiheutti ristiriitaisia tunteita.

– Minun on pakko kunnioittaa Landon sekä McLarenin saavutuksia tänä viikonloppuna. He ovat tehneet loistavaa työtä, ja heidän epäonnensa näkeminen oli hieman katkeran suloista, Hamilton kommentoi ex-mestari Damon Hillille.

– Sataan pääseminen kesti todella pitkään, aloin jo epäillä tuleeko se koskaan. Talli teki loistavan päätöksen kilpailun lopussa, joten kiitos kaikille tallin työskentelijöille.

Hamilton paljasti myös kärsivänsä niskavaivoista, jotka hän sai kolaroidessaan Max Verstappenin kanssa Italian osakilpailussa.

– En ollut iloinen eilisen virheen takia. Katsoin tilanteen uudestaan ja uudestaan ja huomasin pieniä virheitä, se ei ollut ideaalia. Heräsin aamulla myös niskakivun kanssa. Angela (Cullen) on ollut uskomaton apu sen kanssa viime viikkoina, en olisi pystynyt tähän ilman häntä.

Jos twiiti ei näy, voit katsoa sen täältä.