Ferrari pohtii sopivaa rakoa myös Carlos Sainzin moottoripäivitykselle – Asiakastalleille huonoja uutisia

© Kuva: Getty Images

Ferrari uskoo pystyvänsä asentamaan myös tallin toiselle kuljettajalle Carlos Sainzille heidän päivitetyn voimayksikkönsä seuraavien kilpailuiden aikana.

Venäjän GP:ssä vain Charles Leclercillä on uusi päivityspaketti käytössään, jonka johdosta monacolainen starttaa sunnuntain kilpailuun pakan perältä.

Ferrarin pannuilla kurvailee myös asiakastallit Haas sekä Alfa Romeo, mutta näyttää siltä, etteivät he tule saamaan kuluvan kauden aikana päivitettyjä moottoreita italialaisvalmistajalta. Ferrarin kilpailujohtaja Laurent Mekies avaa heidän suunnitelmiaan RaceFansille.

– Ero suorituskyvyssä ei ole suuri ja teemme parannuksia pienin askelin. Urheilullinen rangaistus on merkittävä, joten meidän pitää pohtia sellaista kohtaa, jossa siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa, kertoo Mekies ajankohdasta Sainzin kohdalla.

– Emme halua tietenkään tehdä sitä liian myöhään, koska sitten emme ehdi hyötymään siitä kauheasti. Uskon, että parin seuraavan kisan aikana teemme päätöksen.

Mekies kertoo, että he hakevat tämän kauden päivityksillään sitä, että heillä on pannu iskussa ensi kaudella, jolloin moottorikehitys jäädytetään ennen kauden 2025 uusia moottoreita.

Asiakastalli Haasin päällikkö Guenther Steiner ei usko heidän saavan italialaisvalmistajalta päivitettyjä moottoreita autoihinsa vielä tällä kaudella ja hän kertookin, että miksi.

– Heidän tekemänsä muutokset ovat vuotta 2022 varten. Siinä ei ole mitään järkeä laittaa sitä meille tällä kaudella, sanoo Steiner.

– Mielestäni se ei ole logistisesti edes mahdollista, sillä jos he antaisivat sen meille, niin sitten se pitäisi antaa myös Alfa Romeolle, enkä usko heidän pystyvän tekemään sitä, totesi Haas-päällikkö.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.