Italian GP:n lähtö piti sisällään huimaa jännitystä. Lähdön ehdoton voittaja oli McLarenin Daniel Ricciardo. Australialainen sai loistolähdön, minkä johdosta hän nousi kilpailun kärkeen ohi Max Verstappenin.

Uhkarohkealla strategialla kilpailuun lähtenyt Lewis Hamilton nousi Lando Norriksen ohi ja haastoi Verstappenia toisesta sijasta. Ulkopuolelta hollantilaista haastanut britti joutui kuitenkin ajamaan radan nelosmutkan pitkäksi. MM-kilpakumppanit osuivat hellästi toisiinsa. Lopulta Hamilton putosi neljänneksi.

Myös virtuaalinen turva-auto teki esiintymisen. Antonio Giovinazzi sekä Ferrari-kuskit osuivat toisiinsa, mikä johti Giovinazzin osumaan seinän kanssa. Italialainen pystyi jatkamaan kilpailua.

Valtteri Bottas on noussut hienosti sijoja viimeiseltä paikalta. Bottas on tällä hetkellä sijalla 14. Alpha Taurin iltapäivä on synkkä. Molemmat kuljettajat ovat jo sivussa teknisen ongelman takia.