Alpine-tallin Esteban Ocon järjesti jättiyllätyksen Unkarin GP:ssä ajamalla sensaatiomaisesti uransa avausvoittoon.

Kahdeksannesta ruudusta matkaan lähtenyt ranskalainen hyötyi avauskierroksen ketjukolarista ja paahtoi välittömästi kärkikahinoihin mukaan. Ocon nousi kilpailun kärkeen, kun Lewis Hamilton teki ainoana kuljettajana ensimmäisen varikkokäyntinsä vasta uusintastartin ensimmäisellä kierroksella, eikä lämmittelykierroksen päätteeksi.

Nuori ranskalainen ei voinut uskoa tilannetta todeksi, mutta muisti myös onnensa kukkuloilla jakaa kunniaa tallikaverilleen Fernando Alonsolle, joka ei myynyt nahkaansa halvalla taistelussaan takaa kovaa vauhtia tullutta Lewis Hamiltonia vastaan.

– Uskomaton hetki, tämä tuntuu niin hyvältä! Ensimmäinen voitto sen jälkeen, kun Renault palasi F1-sarjaan, aloitti iloinen ranskalainen.

– Meillä on ollut haastavia hetkiä tällä kaudella, mutta olemme onnistuneet ylittämään ne. Me olimme jo Silverstonessa hyvässä vauhdissa…mitä voin sanoa?

– Se oli mahtavaa ja tahdon myös kiittää Fernandoa, koska tämä voitto on myös hänen ansiotaan, kiitteli Ocon heti kilpailun jälkeen.

Oconilla on ollut viime aikoina todella vaikeita kisoja. Alonso on ollut vahvasti ranskalaisen niskan päällä, mutta tänään nuori ranskalainen ajoi moitteettoman kisan ja kesti hienosti Sebastian Vettelin koko kilpailun kestäneen paineen.

– Suuret kiitokset tallille. Kaikki se aika, jonka he ovat laittaneet minuun vaikeina aikoina, kun en ole päässyt aika-ajojen ensimmäistä osiota pidemmälle, kiitteli Ocon myös talliaan.

– Olemme takaisin siellä mihin kuulumme. Sebastian oli koko kisan ajan todella nopea ja hän antoi paljon painetta, mutta pystyimme pitämään hänet takana, fiilisteli Alpine-kuljettaja.