”Siinä ei ollut mitään, mitä olisin voinut tehdä” – Näin Valtteri Bottas näki Unkarin GP:n ensimmäisen kierroksen kaaoksen

© Kuva: Getty Images

Unkarin GP oli synkkä Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottakselle. Suomalaisen kilpailu päättyi räikeään ajovirheeseen jo heti kilpailun avausmutkassa.

Huonon lähdön ottanut Bottas arvioi jarrutuksensa täysin väärin ja ajoi suoraan McLarenin Lando Norriksen perään. Tästä alkoi ketjukolari, joka päätti lopulta viiden kuljettajan kilpailun avauskierroksen seurauksena.

Bottas itse ottaa kaiken vastuun tapahtumasta.

– Luonnollisesti se oli minun virheeni. Minä olen takana, joten minun tehtäväni on arvioida tarvittava jarrutusmatka mutkaan tultaessa, Bottas kommentoi Motorsport.comille.

– Minä kuitenkin arvioin täysin väärin jarrutuspisteen. Se osoittaa, että näissä olosuhteissa kuljettajilla ei ole helppoa, mutta minun olisi silti pitänyt pysähtyä aikaisemmin.

– Jarruttaessani huomasin lähestyväni Landoa nopeasti. Sitten renkaani lukkiutuivat ja osuin häneen. Siitä tämä koko sotku alkoi. Huomasin virheeni nopeasti, mutta en voinut tehdä siinä enää mitään.

Bottas ei osannut selittää, mistä hänen heikko lähtönsä johtui.

– Meillä on tietyt rengaslämmöt, mitä haluamme saavuttaa, erityisesti märän kelin renkailla. Renkaat olivat oikeassa lämpötilassa valojen sammuessa, mutta renkaani vain pyörivät paikoillaan. Näin ei käynyt lämmittelykierroksella.

Bottas kertoi myös pyytäneensä anteeksi Norrikselta sekä Sergio Pereziltä. 31-vuotias ei myöskään protestoi tuomariston langettamaa viiden lähtöruudun rangaistusta.

– Hyväskyn sen. Eihän se tietysti ole ideaalia, mutta ensi kisassa on ainakin mahdollisuus ohittaa. Mikään ei ole ohi.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004