Red Bullilla selvät sävelet kehitystyön suhteen – ”Emme aio luovuttaa tällä kaudella”

© Kuva: Getty Images

Siinä missä monet tallit ovat ilmoittaneet lopettavansa tämän kauden autojen kehitystyön kokonaan, on Red Bullilla erilaiset suunnitelmat.

Tallipäällikkö Christian Horner kertoi motorsport.com -sivustolla, ettei heillä ole aikomuksia lopettaa päivityksien tuomista heidän RB16B-kilpuriinsa.

– Tiedämme ketä olemme tiiminä, eikä kulttuuriimme kuulu koskaan luovuttaminen, aloitti Horner.

– Tietysti budjettikatto vaikuttaa meidänkin tekemiseen ja se tekee asioista hieman monimutkaisempaa.

Energiajuomatallin päätöksentekoa helpottaa se tosiasia, että he ovat pitkästä aikaa tosissaan mestaruustaistelussa mukana. Pienetkin yksityiskohdat saattavat tehdä ruutulipulle tullessa suuren eron.

– Jokainen kilpailu on mahdollisuus ja kaikki ovat valmiita tekemään kovemmin töitä sekä pidempää päivää jos tarvitsee, jatkaa tallipomo.

Red Bullilla saattaakin olla iskun paikka vielä tällä kaudella, mikäli he löytävät kuluvan kauden kilpuriinsa vielä lisää vauhtia. Mercedes on ilmoittanut jo pikkuhiljaa siirtävänsä resurssejaan ensi kauden autoonsa, joka herättää Hornerin mielessä pieniä kysymysmerkkejä.

– Heillä on isompi organisaatio kuin meillä, joten budjettikatto sekä COVID-aika vaikuttaa heidän suunnitelmiinsa enemmän, sanoo Horner.

– Me olemme onnistuneet pitämään tiimimme rungon aikalailla yhdessä.

Horner ei ole kuitenkaan huolissaan, vaikka Mercedes saisikin pienen etumatkan ensi kauden auton kehitystyöhönsä. Ensi kausi ylipäätään on suuri kysymysmerkki, sillä merkittävien sääntömuutosten myötä kaikki joutuvat suunnittelemaan täysin uudenlaiset autot.

– Tietysti, jos he ovat ensi kauden avauskisassa kaksi sekuntia meitä nopeampia, se on pettymys, mutta uskomme löytäneemme sopivan tasapainon kuluvan kauden sekä ensi vuoden suhteen, pyöritteli britti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.