Onko iällä merkitystä ja kuinka kauan Fernando Alonso aikoo vielä jatkaa? – ”Voittaisin 23-vuotiaan itseni yhdellä kädellä”

© Kuva: Getty Images

Alpinella kaahaava Fernando Alonso on jälleen kerran joutunut vastailemaan kysymyksiin iästään sekä siitä, kauanko kokenut espanjalainen aikoo jatkaa uraansa.

Alonso on ajanut vahvan alkukauden ja on ajanut pisteille kuudessa edellisessä osakilpailussa peräkkäin. Hiljattain 40 vuotta täyttänyt Alpine-kuljettaja vastasi jälleen ikäkysymyksiin, vaikka mies itse jo muutama viikko sitten kertoi olleensa kyllästynyt jo siihen.

Lisää löylyä on kuitenkin heitetty ja Alonso kertookin, ettei iällä ole F1-sarjassa mitään väliä. Kaksinkertaisella maailmanmestarilla ei ole käryä siitä, kauanko upea ura tulee jatkumaan.

– En tiedä, vastasi Alonso tyhjentävästi uran jatkokysymykseen.

– Näyttää siltä, että menemme koko ajan sekaisin iän ja suoritustason kanssa. Tämä ei ole Tour de France, olympialaiset, eikä jalkapalloa, jossa olet 23-vuotiaana parhaassa iässä.

–  Jos kisaisin nyt 23-vuotiasta itseäni vastaan, voittaisin hänet yhdellä kädellä. Uskoisin monien muidenkin antavan täysin saman vastauksen, jatkoi Alonso.

Mitä nuorempi olet, sitä nopeampi olet. Alonson mielestä asia ei ole näin, eikä ”moottoriurheilun kello” toimi niin. F1-sarjan keski-ikä on viime kausina pudonnut runsaasti ja 40-vuotias espanjalainen tieodostaa asian itsekin.

– Ihmiset haluavat nähdä uusia kasvoja, uusia toivoja ja päästä eroon samoista kavereista, joita he katsovat joka viikonloppu, jatkoi espanjalainen.

– Näen itseni kisaavan vielä pitkään. Jos se on F1:ssä, se on kiva juttu, mutta jos ei, niin haasteita sekä tavoiteltavaa on jäljellä vielä muissakin moottoriurheilusarjoissa.

Fernando Alonso on kerännyt kauden puoliväliin mennessä 38 pistettä ja majailee tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä sijalla 11.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.