Lewis Hamiltonilla oli raskas iltapäivä Mercedeksen ohjaamossa.

Britti oli uusintalähdössä ainoa kuljettaja, joka ei tullut heti varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaita alleen. Tämän johdosta Mercedes-tähti putosi koko pakan perälle.

Hamilton ajoi kuitenkin jälleen kerran upeasti ja järjesti paikalle saapuneelle yleisömassalle viihdettä koko rahan edestä. Maalissa MM-sarjan kärkeen noussut Hamilton oli lopulta kolmas.

– Ensinnäkin, onnittelut Alpinelle ja Oconille! Olen erittäin iloinen hänen puolestaan. Hienoa nähdä myös Aston Martin kärjessä, fiilisteli Hamilton kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Lauantaina suuren buuauskonsertin saanut britti kiitteli paikalle saapuneita faneja tuttuun tyyliinsä.

– Täällä oli hieno yleisö jälleen tänä viikonloppuna. Kiitos kaikille paikalle saapuneille, sanoi Hamilton.

Kilpailu oli kokeneelle brittikuljettajalle selkeästi myös fyysisesti rankka. Palkintokaappiin tuli kuitenkin lopulta täytettä ja Max Verstappenin linkuttaessa kymmenentenä maaliin, nousi Hamilton siis MM-sarjan piikkipaikalle.

– Tämä oli todellakin rankka päivä. Teimme sen erittäin vaikeaksi itsellemme. Olimme yksinään lähtösuoralla uusintastartissa, joten meidän täytyy oppia tästä, sanoi Hamilton.

– Annoin kaikkeni eikä minulla ollut mitään jäljellä lopussa.

Miksi Hamilton sitten oli ainut, joka jäi lämmittelykierroksella radalle?

– Kerroin tiimilleni miltä asvaltti tuntui, mutta he sanoivat sateen tulevan takaisin ja sitten näinkin kaikkien kurvaavan varikolle, kertoi Mercedes-kuljettaja.