Aston Martinin Sebastian Vettel sekä Alpine-tallin Fernando Alonso olivat ihmeissään Belgian GP:n päätöksestä jakaa edes puolittaiset MM-pisteet.

Vettel oli yksi päätöksen hyötyjistä, sillä hän ajoi aika-ajoissa hienosti viidenneksi, mutta silti hänen mielestään päätös pisteiden jakamisesta oli naurettavaa.

– Onhan tämä vähän vitsi? Tämä on vitsi, sanoi Vettel toimittajille kilpailun jälkeen.

– Jos aika-ajoista täytyy palkita, niin sitten siitä pitäisi jakaa pisteitä. Mitä me teimme tänään, jotta ansaitsimme nämä pisteet, ihmetteli nelinkertainen maailmanmestari.

Alonso oli samoilla linjoilla Vettelin kanssa ja oli yhtä ihmeissään kilpailun johdon päätöksestä kurvailla väkisin turva-auton takana tarvittavat kierrokset.

– Joillain kävi aikainen joulu, sillä tänään jaettiin joillekin lahjoja sen takia, koska emme kisanneet ollenkaan, sanoi espanjalainen.

– Se on hieman järkyttävää. Minä olin 11:s , eli yhden sijan päässä pisteistä, mutta emme saaneet edes mahdollisuutta taistella pisteistä, puhisi kaksinkertainen mestari.

Molemmat mestarikuljettajat olivat myös yhtä mieltä siitä, että kilpailun ajamatta jättäminen oli ainut oikea vaihtoehto. Vettel ja Alonso muiden kuskien tapaan muistivat pitkään vesisateessa kököttäneitä faneja ja olivat pahoillaan heidän puolestaan.

Kuljettajilla oli vesisumussa vaikeuksia nähdä edes edellä ajavan auton takavaloa. Päätös pisteiden jakamisesta kuitenkin jäi kismittämään, sillä mitään kilpailua ei ajettu.