Kärkitallien voimasuhteita on tällä hetkellä melko vaikeaa vertailla, sillä Red Bull ja Mercedes eivät ole ajaneet pitkään aikaan toisiaan vastaan kilpaa normaaliin tapaan.

Red Bull oli voittoisa ennen Britannian GP:tä ja Mercedes toikin juuri Lewis Hamiltonin kotikilpailuun päivityspaketin autoonsa. Sen jälkeen oikeastaan vain Britannian sprinttikilpailussa olemme nähneet mestaruuskandidaatit vastakkain, jolloin molempien tallien kilpurit näyttivät tasaväkisiltä.

Britannian pääkilpailussa kolisi ensimmäisellä kierroksella ja sen jälkeen Unkarin GP:ssä vertailun teko vaikeutui, kun Max Verstappen joutui kituuttelemaan vahingoittuneella autollaan ensimmäisen kierroksen joukkokolarin takia. Belgian GP:ssä puolestaan ei päästy kisaamaan ollenkaan.

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottaksen mukaan heidän auton päivitykset ovat kuitenkin heidän käyröissään osoittautunut odotettua paremmiksi.

– Silverstonesta asti olemme onnistuneet parantamaan suorituskykyä ja meillä on ollut paljon tiukempaa Red Bullin kanssa, kertoi Bottas Ziggo Sportille.

– Ne ovat ehkä hieman odotettua parempia. Tulee kuitenkin edelleen olemaan todella tiukkaa ja uskon erojen vaihtelevan ratojen mukaan, jatkoi suomalainen.

Bottaksella itsellään on ollut todella ankea kausi ja viime kausilta tutut sävelet soivat suomalaisen korvissa tänäkin vuonna. Tallikaveri Hamilton taistelee mestaruudesta ja Bottaksen on ollut tyytyminen statistin rooliin. Myös jatkuva keskustelu hänen tulevaisuudestaan on ollut koko ajan mediassa ja varikolla esillä.

– Ihmiset voivat kutsua miksi haluavat, sanoi Bottas viittauksesta kakkoskuskin rooliin.

– Yritän vain tehdä työtäni ja minulla on omat maalit ja tavoitteet. Haluan voittaa, mutta jos se tarkoittaa sitä, että meidän pitää olla tiiminä vahva, niin yritän saalistaa niin paljon pisteitä kuin mahdollista, sanoi nastolalainen.

– Voit kutsua minua siksi (kakkoskuskiksi), jos haluat, mutta minä en ajattele sitä. Sitä ei ole helppo hyväksyä, kun lähestyt uutta kautta suurin tavoittein itseäsi ajatellen, eikä hommat menekään kuin oli suunnitellut. Se ei aina ole helppoa, mutta sitä se Formula 1 on, sanoi Mercedes-kuljettaja.

Mercedes ei ole vieläkään julkistanut heidän ensi kauden toista kuljettajaansa, vaikka tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan päätön on jo tehty.