Belgian GP:n aika-ajot tarjosivat formulakansalle jännitystä kerrakseen. Lopulta tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen paalupaikalle kaasutteli Red Bullin Max Verstappen.

Hollantilainen kertoi sen mitä katsojatkin pystyivät tv-kuvista päättelemään. Olosuhteet olivat vaikeat ja Verstappen sanoikin, että autoa oli todella vaikeaa pitää ladulla.

– Oli myös haastavaa valita millä renkaalla ajaa missäkin kohtaa. Olemme ensimmäisenä, joten se on tärkein asia, sanoi Verstappen heti aika-ajon jälkeen.

– Tämä on upea rata ajaa, mutta erityisen vaikea sateella.

Williams-tallin George Russell teki koko aika-ajojen suurimman paukun, kun Mercedes-pestiä himoitseva britti täräytti heikolla kalustollaan aina eturiviin saakka. Russell kiitteli autonsa loistavaa ajettavuutta ja oli luonnollisesti erittäin iloinen saavuttamastaan lähtöruudusta.

– En tiedä mitä sanoa. Ajattelin, että teimme hyvää työtä, kun pääsimme ensimmäisestä osiosta jatkoon, sanoi Russell.

– Nyt olemme eturivissä. Kaverit tekivät upeaa työtä, sillä olimme aina oikeaan aikaan radalla ja oikeilla renkailla sekä auto tuntui fantastiselta. Minulla oli runsaasti luottoa, joten ei muuta kuin kohti huomista, fiilisteli britti.

MM-kärki Lewis Hamilton oli hieman pettynyt aika-ajoonsa. Kolmannesta ruudusta starttaava britti jakoi kunniaa kilpaveljilleen ja kertoi aika-ajon olleen todella vaikea.

– Tämä on ollut vaikea päivä kaikille. Yritän vain pysyä positiivisena, keskittyneenä ja tyynenä. Onnittelut Maxille, hän teki loistavan kierroksen lopussa, sanoi Hamilton.

– Minun ensimmäinen kierros oli todella hyvä, mutta toisessa taas olin hieman vaikeuksissa. George teki tietysti myös hyvää työtä, se oli fantastista, kehui Hamilton.

– Toivottavasti huomenna on parempi keli, etenkin fanien kannalta.

Hamilton harmitteli myös tallikaveri Valtteri Bottaksen epäonnistumista. Suomalainen jäi aika-ajoissa vasta kahdeksanneksi ja viiden lähtöruudun rangaistus pudottaa hänet vielä kauemmas. Britti kokee jäävänsä yksin kahta Red Bull -autoa vastaan.

– En tiedä tarkalleen mitä Valtterille tapahtui, mutta nyt kaksi Red Bullia ei ole niin kaukana toisistaan. Se tekee asian hankalaksi strategian kannalta, ja Valtterilla on vielä se rangaistus myös, harmitteli Hamilton.