Red Bullin tallipäällkkö Christian Horner harmittelee heidän tallinsa huonoa tuuria kahdessa edellisessä kilpailussa.

Unkarin GP:ssä Sergio Perez joutui keskeyttämään, kun liian kovaa ykkösmutkaan tullut Valtteri Bottas kolasi meksikolaisen. Samassa rytäkässä suomalaisen auto työnsi McLarenin Lando Norrisin toisen Red Bull -auton kylkeen.

Max Verstappen pääsi jatkamaan kilpailua, mutta auto oli vakavasti vahingoittunut, eikä hollantilainen onnistunut tuomaan rikkoutunutta autoaan hyville pistesijoille. Sebastian Vettelin hylkäyksen jälkeen Verstappenin sijoitus lopputuloksissa oli yhdeksäs.

Verstappen menetti pistejohtonsa kuljettajien MM-pisteissä ja tallien puolella Mercedes livahti piikkipaikalle.

– Tämä on kilvanajon brutaali puoli, aloitti Horner kilpailun jälkeen.

– Valitettavasti Bottas sai huonon lähdön, arvioi jarrupaikkansa väärin ja teki hyvää työtä Mercedekselle ottamalla meidän molemmat autot ulos.

Kolari aiheutti merkittävää vahinkoa molempiin Red Bull -autoihin. Perezin riski moottorinvaihdosta johtuvalle rangaistukselle myöhemmässä vaiheessa kautta kasvoi merkittävästi, sillä meksikolaisen voimanlähde tuhoutui osumassa.

– Menetimme jälleen yhden moottorin Sergiolta ja Maxin kisa vaikeutui merkittävästi, jatkoi Horner.

– Pakko sanoa, että mekaanikkomme tekivät uskomatonta työtä saadakseen auton jälleen kulkemaan.

Ylipäätään suoristaakseen kaikki putket, jotta nesteet pääsivät liikkumaan oli mahtavaa työtä, kehui Red Bull -pomo tiimiään.

Toisessa kisassa peräkkäin energiajuomatallin auto joutui keskeyttämään Mercedes-auton tarjoaman osuman johdosta. Red Bull on nyt molemmissa pistetaulukoissa Mercedestä jäljessä, mutta kautta on vielä runsaasti jäljellä.

– Meillä on ollut huonoa onnea kahdessa edellisessä kisassa. Autojemme vahingot ovat olleet aika brutaaleja eri osien ja moottorikomponenttien osalta, harmitteli Horner.

– Mestaruustaistoa on vielä pitkä matka jäljellä ja asiat voivat muuttua nopeasti suuntaan tai toiseen, kuten olemme nähneet.

Bottas sai tempustaan viiden lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Belgian Spassa. Radalla on hyvät ohitusmahdollisuudet, jonka takia Hornerin mielestä viiden lähtöruudun rangaistus ei täydellisesti sovita suomalaisen rikosta aiheuttamaansa vahinkoon verraten.

– Rangaistus on mitä on. Valitettavasti tällaisella radalla (Hungaroring) sillä olisi enemmän seuraamuksia, mutta Spassa hän on todennäköisesti kahden kierroksen jälkeen jälleen hyvissä asemissa, jatkoi britti.

– Uskoisin Mercedeksen…hän teki tänään hyvää työtä heille, eikä tehnytkin?, lisäsi Horner.

F1-sarja jäi sunnuntaina perinteiselle kesätaulle ja seuraava osakilpailu kaahaillaan Belgian Spassa vasta kuluvan kuun viimeisenä viikonloppuna.