Suomalaisen F1-kuski Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa on kysymysmerkki. Bottas on toistaiseksi vailla sopimusta Mercedekselle. Tallikaveri Lewis Hamilton jatkaa tallissa, mutta paikka brittimestarin vierellä on auki.

Toiseksi kuskiksi pedataan Bottaksen lisäksi George Russellia. Nuori britti on joidenkin lähteiden mukaan jopa todennäköisempi vaihtoehto saksalaistalliin.

Bottas haluaa kuitenkin pitää vaihtoehtonsa avoinna. 31-vuotiaan päätavoite on pysyä F1-sarjassa tallista riippumatta. Hän ei kuitenkaan sulje mahdollisuutta siirtyä toiseen moottoriurheilusarjaan.

– Haluan pysyä Mercedeksellä, se olisi paras mahdollisuus minulle voittaa, Bottas aloitti torstain lehdistötilaisuudessa.

– Jos jostain syystä en olekkaan täällä ensi kaudella, niin haluaisin jatkaa F1-sarjassa. Rakastan tätä sarjaa ja uskon, että minulla on vielä monta hyvää vuotta jäljellä.

Bottakselta kysyttiin mahdollisuutta siirtä toiseen moottoriurheilusarjaan. Bottas keskusteli erityisesti rakkaudestaan ralliin.

– Olen nauttinut rallista joka kerta, kun olen ralliauton ratissa. Se saa minut aina hyvälle tuulelle. Rallin ajaminen työkseni voisi kuitenkin olla vaikeaa. Ammattilaiset ovat todella kilpailullisia. Mutta en ikinä sano ei.

– Tällä hetkellä kuitenkin keskityn F1-sarjaan ja tulevaan kilpailuun.