Sebastian Vettel lyttäsi Unkarin LGBTQ+ -syrjinnän suurin elein ennen viikonlopun osakilpailua – myös uusi kypärämalli tukee ihmisoikeuksia

© Kuva: Getty Images

Unkarissa on kuohunut viimeisinä viikkoina maan kieltäessä seksuaalivähemmistöjen ongelmien sekä epäkohtien opettamisen alle 18 vuotiaille. Tämä on aiheuttanut paljon kiistelyä maan ulkopuolella.

Kannanottoja nähtiin muun muassa kesän jalkapallon EM-kisoissa Saksan värittäessä Alianz-areenan sateenkaren väreihin. Nyt myös Sebastian Vettel näpäyttää Unkarin päätöstä.

Saksalainen saapui torstaina radalle valkoisissa kengissä, joita koristivat sateenkaariliput. Illan lehdistötilaisuudessa nelinkertainen mestari avasi päätöstään.

– On todella noloa, että Euroopan unioniin kuuluva valtio liittää tällaisen lakipykälän osaksi omaa lainsäädäntöään, Vettel kommentoi Autosportin Luke Smithille.

– Meillä on ollut niin monta mahdollisuutta oppia menneisyydestä. En vain käsitä, miten ihmiset eivät näe, että kaikki ovat vapaita rakastamaan ketä haluavat. Antakaa ihmisten elää.

Myös Vettelin kypärä on kokenut muutoksia viikonlopun osakilpailuun. Perinteikäs pinkki viiva kypärän halki on korvattu sateenkaaren väreillä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004