Haas-tallin tulokaskuljettaja Nikita Mazepinin mukaan Formula 1 -sarja on kaksinaamainen maailma, jossa isommat nimet eivät saa yhtälailla kritiikkiä samanlaisista virheistä.

Venäläiskuljettaja on ehtinyt tällä kaudella nostattaa lähestulkoon kaikkien sarjan kuljettajien verenpaineita toiminnallaan.

Mazepin lataa esimerkkinä pöytään viime viikonlopun Itävallan GP:n, jossa rikottiin kirjoitettuja ja kirjoittamattomia sääntöjä ilman suurempia otsikoita, sillä kyseessä oli kovemman kaliiperin kuljettajia.

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi linjasi Itävallan GP:n aika-ajoihin, että kuljettajat eivät saa lämmittelykierroksensa lopussa ohitella muita jonossa olevia autoja, eikä myöskään hidastaa merkittävästi vauhtiaan radan viimeisissä mutkissa.

Useat kuljettajat rikkoivat kuitenkin aika-ajoissa molempia linjauksia, joista langetettiin kuitenkin vain Sebastian Vettelille session jälkeen lähtöruuturangaistus.

Mazepinia ihmetyttää, ettei media repinyt esimerkiksi kyseisestä tilanteesta sen suurempia otsikoita ja uskoo tilanteen olleen toinen, mikäli hän itse olisi ollut siinä mukana.

– Kaikki tekivät siitä silloin ison jutun, kun vasta opettelin aika-ajoja ja ylipäätään kuninkuusluokkaa, aloitti Mazepin The Race:lle, viitaten hänen täysin pieleen menneeseen Bahrainin GP:n aika-ajoihin kauden avauksessa.

– Se oli minun ensimmäinen kisani ikinä, eikä alemmissa luokissa ole ollut ikinä moisesta mitään puhetta, viittasi venäläistulokas aika-ajojen ”herrasmiessopimukseen.”

– Tulokkaalle ei kerrota tuollaisia juttuja kuljettajien kokouksissa tai missään ylipäätään, avautui venäläinen.

Mazepin jakaakin nyt puolestaan itse kritiikkiä muiden kuljettajien ja F1-sarjan suuntaan. Tulokkaille kaikki asiat ei välttämättä ole niin päivänselviä kuin heille, jotka ovat olleet jo vuosia kuninkuusluokassa mukana.

– Mielestäni F1 on todella kaksinaamainen maailma jossa mestaruuksia keränneitä isoja nimiä ei kritisoida yhtä helposti kuin muita, sanoi Mazepin.

Venäläinen nostaa vielä esiin sen, että Itävallassa kuljettajien kokouksen jälkeen muut tekivät täysin erilailla, mitä oltiin ennen aika-ajoja sovittu.

– Se mitä näin tapahtuvan Q2:ssa, oli täysin päinvastaista mitä olimme sopineet tekevämme, puhui Mazepin tarkoittaen Vettelin ja Fernando Alonson välistä tilannetta.