George Russell uskoo, että hänen Williamsilla kokemansa vaikeudet toimivat erinomaisena vahvuutena tulevaisuudessa, mikäli nuori britti saa mahdollisuuden taistella voitoista ja maailmanmestaruuksista.

Russellin epäonni jatkui viime viikonloppuna ajetussa Steiermarkin GP:ssä, kun vahvaa kilpailua ajanut Williams-kuljettaja joutui keskeyttämään, ajettuaan upeasti kahdeksantena ja painostaen kovaa seitsemäntenä ajanutta Fernando Alonsoa.

Russell ei ole saavuttanut urallaan ainuttakaan MM-pistettä Williamsille, mutta henkilökohtainen pistepussi aukesi viime kauden lopulla ajetussa Sakhirin GP:ssä. Silloin viimeistään tulevaisuuden supertähdeksi ristitty Norfolkin kasvatti saalisti MM-pisteitä Mercedeksen puikoissa, mutta vauhti olisi ilman tutuksi tullutta epäonnea riittänyt aina voittoon saakka.

Russellilla on menossa kolmas kausi kuninkuusluokassa ja nälkä menestykseen on kova. Pettymysten virroissa marinoitu Russell kertoo F1-uransa alun olleen tähän mennessä henkisesti erittäin vaikeaa.

– Ensimmäisellä kaudella otin vain askeleita eteenpäin ja olin todella innoissani päästessäni F1-sarjaan. Opin todella paljon, aloitti Russell.

– Tietysti nyt, kun olen jo kolmatta kautta mukana, tunnen olevani valmis saavuttamaan hyviä tuloksia. Tiimi ansaitsisi niitä myös, kun ottaa huomioon kaiken sen kehityksen jota olemme tehneet, mutta henkisesti se ei ole helppoa.

Russell kehuu vuolaasti talliaan ja kertoo edellisen vuoden olleen todella haastavaa. Nousuja ja laskuja on riittänyt ja pisteet ovat olleet monesti todella lähellä, mutta joka kerta ne ovat syystä tai toisesta valuneet hukkaan.

– Olemme kaikki voittajia ja kaikki ovat täällä voittamassa. Edellinen vuosi on ollut melkoista vuoristorataa. Viime kauden Imola, Bahrain sekä Mugello ja tänä vuonna uudestaan Imola, joten vaikeuksien käsittelyä on todellakin riittänyt, avautui brittikuljettaja.

Russell käsittelee vaikeuksiaan posin kautta ja uskookin tulevaisuudessa omaavan suuren vahvuuden, kun britti toivottavasti taistelee voitoista ja mestaruuksista.

– Olen kokenut enemmän pettymyksiä kuin muut, joten uskon sen tehneen minut henkisesti vahvemmaksi, analysoi Russell.

– Se tulee auttamaan jatkossa, sillä niitä aivan taatusti on tulossa vielä lisää.

George Russellilla on tänä viikonloppuna jälleen uusi mahdollisuus saavuttaa Williamsille pisteitä, kun Red Bull Ringillä kurvaillaan Itävallan GP. Kisaviikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet kisasivuiltamme.