FIA yhtyi Red Bull -pomon linjaa – Toto Wolffin toiminnasta tulee rangaistavaa

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA tiedotti torstaina Formula 1 -talleja uudesta sääntölinjauksesta koskien tuomaristoon vaikuttamista.

Britannian GP keskeytettiin viime viikonloppuna avauskierroksella Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin kolarin seurauksena. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff marssi tuomariston huoneeseen kuultuaan, että tuomaristo tutkii tilannetta mahdollisten rangaistusten takia.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner puolestaan kritisoi Wolffia tästä kovaan sävyyn (uutinen). Hornerin mielestä on sopimatonta, että tuomareiden päätöksiin lähdetään vaikuttamaan, kun tutkinta on kesken.

FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi lähetti torstaina tiedotteen talleille, jossa kielletään tuomariston luokse meneminen kesken kilpailun.

– Tuomariston huoneeseen pääsy rajataan tiukasti tuomareihin. Muilla on pääsy huoneeseen vain, jos tuomari on etukäteen tämän hyväksynyt tai jos tuomaristo kutsuu kuljettajan tai tämän edustajan luokseen, Masi tiedotti talleja.

Lisäksi kirjeessä tarkennettiin, että tämän säännön rikkominen johtaa rangaistukseen jatkossa.

Lähde: GP Blog


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.