Ferrarista oli vähällä tulla Red Bullin moottoritoimittaja – kävi neuvotteluita energiajuomajätin kanssa

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljastaa, että talli kävi neuvotteluita Ferrarin kanssa mahdollisesti moottoriyhteistyöstä viime kaudella.

Red Bullin moottoritoimittaja Honda ilmoitti viime vuoden lokakuussa, että se ei jatka F1-sarjassa moottoritoimittajana. Red Bullin oli etsittävä uusi moottoritoimittaja ja Ferrari oli tyrkyllä mukana yhteistyöhön.

– Oli luonnollista käydä neuvotteluita moottorivalmistajien kanssa, jotka ovat jo sarjassa. Kaikkein innokkain yhteistyöhön oli Ferrari. Kävimme keskusteluita, mutta asiakastallina olisimme joutuneet tekemään auton täysin heidän moottorinsa mukaan. Se olisi ollut erittäin kova pala purtavaksi meille. Varsinkin, kun uudet autot tulevat ensi vuonna, Horner kertoi Motorsportille.

Lopulta Red Bull päätyi valmistamaan itse moottorinsa. Talli osti Hondalta oikeudet japanilaisvalmistajan suunnittelemiin moottoreihin. Työtä helpottaa moottorikehityksen jäädyttäminen.

– Kehityksen jäädyttäminen oli ratkaisevasassa asemassa. Ilman sitä emme olisi voineet lähteä valmistamaan itse moottoreita, Horner myönsi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.