Tästä syystä Mercedes ei vaihtanut Valtteri Bottakselle tuoreita renkaita nopeinta kierrosta varten – ”Mietimme sitä kyllä”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen strategia Ranskan GP:ssä kummastutti faneja. Talli pättii pitäytyä todella konservatiivisessa rengastrategiassa, mikä maksoi lopulta Lewis Hamiltonille voiton ja Valtteri Bottakselle palkintosijan.

Kummastuttavaa oli myös se, että Bottasta ei otettu varikolle kilpailun loppuhetkillä vaihtaman tuoretta kumia alle ja yrittämään nopeinta kierrosta.

Mercedes paljasti ajatuksen päätöksen takana. Sergio Perez oli tutkinnan alla laittomasta ohituksesta Bottaksesta, joten talli ei halunnut riskeerata ratapositiota. Lopulta Bottas oli yli viisi sekuntia Pereziä perässä jokatapauksessa, joten rangaistuksella tuskin olisi ollut väliä.

– Harkitsimme sitä ja olimme valmiita siihen. Mutta sitten Sergio joutui tutkintaan ohituksestaan Valtterista. Kun se oli ohi, ikkuna ottaa Valtteri Varikolle oli jo mennyt, Mercedeksen insinööri Andrew Shovlin kommentoi Mercedeksen YouTube-kanavalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.