Red Bull -päälliköllä ratkaisu runsaasti puhetta herättäneiisiin ratarajoihin – ”Se olisi joka kerta fyysinen rangaistus”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tarjoaa omaa ratkaisuaan, jotta koko kuluvan kauden puhetta herättäneille ratarajakeskusteluille saataisiin loppu.

Keskustelut saivat lisää tuulta alleen jälleen Ranskan GP:n perjantain harjoituksissa, kun Mercedeksen Valtteri Bottas sekä Red Bullin Max Verstappen rikkoivat autojaan Paul Ricardin radan ulostuloihin asetettujen ”makkarakanttareiden” takia.

Molemmat tallit valittivat asiasta FIA:n kilpailunjohtaja Michael Masille, sillä korkeat kanttarit aiheuttivat talleille mahdollisesti tuhoa kymmenien, ellei jopa satojentuhansien eurojen edestä.

F1-sarjassa on yritetty jo vuosia keksiä ratarajoihin selkeyttä ja Hornerin mukaan ratkaisu on jo olemassa, mutta se vain pitäisi kaivaa lajin historiasta takaisin.

– Turva-alueilla pitäisi olla hiekkaa, sillä se olisi paljon parempi pidemmän ajan ratkaisu. Siitä tulisi joka kerta fyysinen rangaistus, eikä kävisi näin, että etusiivet pirstoutuvat kanttareiden yli lipsahtaessa, sanoi Horner.

– Olisi tärkeää löytää hommaan tasapainoa ja ongelma tässäkin on siinä, kuinka kanttarit on laitettu. Kuljettajat eivät edes heti huomaa niiden olevan siellä, joten se on jo tavallaan kutsu heille mennä sinne, jatkoi Red Bull -päällikkö.

– Olisi mukavaa, jos keksisimme jotain sellaista missä auto ei tuhoudu tai jouduta jakelemaan aikarangaistusta, pohti britti.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.