Kimi Räikkösen jatkohaaveet Ranskan GP:n aika-ajoissa vesittyivät ensimmäisessä aika-ajossa Haas-kuski Mick Schumacherin uloajon takia.

Ensimmäinen aika-ajo keskeytettiin kertaalleen, kun Alpha Taurin Yuki Tsunoda ajoi perä edellä seinään ensimmäisellä nopealla vedollaan. Räikkönen oli Tsunodan ulosajon jälkeen putoamisviivan alapuolella.

Kun suomalainen pääsi nopealle kierrokselleen keskeytyksen jälkeen, Schumacher ajoi ulos aiheuttaen punaiset liput uudelleen. Aikaa Schumacherin ulosajon jälkeen ei enää jäänyt parantaa aikoja, joten Räikkösen oli tyytyminen seitsemänteentoista sijaan.

Räikkösen lisäksi saman kohtalon kärsi Aston Martinin Lance Stroll, jonka ensimmäinen aika hylättiin. Stroll oli Räikkösen tapaan uudella nopealla kierroksella, kun Schumacherin Haas rysähti seinään.

Räikkösen, Strollin ja Tsunodan ohella jatkosta karsiutuivat Haas-kuski Nikita Mazepin ja Williamsin Nicholas Latifi. Schumacherin ensimmäisen vedon aika puolestaan riitti jatkopaikkaan ja saksalainen oli 14:s.

Red Bullin Max Verstappen jatkoi ensimmäisessä aika-ajossa siitä, mihin jäi viimeisissä harjoituksissa. Verstappen oli reilut pari kymmenystä parempi kuin toiseksi nopein Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas hävisi Verstappenille lähes seitsemän kymmenystä ollen neljäs.