Vuoden 2016 F1-mestari Nico Rosberg pitää Bakun kilparataa hengenvaarallisena kuljettajille.

Radan pääsuoralla nähtiin kaksi hurjaa kolaria, kun Max Verstappenin sekä Lance Strollin vasemmat takarenkaat kokivat äkilliset rikot. Kaksikko selvisi kolaristaan säikähdyksellä.

Rosbergin mukaan seuraukset kolareista olisivat voineet olla paljon pahemmat. Saksalainen pitää Bakun varikolletuloa koko kalenterin vaarallisimpana paikkana.

Varikolle tultaessa tie kaartaa varikkomuurin takia hieman oikealle. Muuri on kuitenkin niin vaarallisessa paikkaa, että siihen osuminen yli 350 kilometrin tuntivauhdissa voisi olla kohtalokas.

– Näytän teille nyt yhden koko kalenterin vaarallisimmista paikoista. Miettikää jos auto hajoaisi tässä. Tulette 350 km/h pääsuoraa pitkin ja katsokaa, mitä vasemmalta löytyy, Rosberg kommentoi YouTube-kanavallaan.

– Siinä vauhdissa, jos jokin autosta hajoaa ja osut tuohon seinään, niin on pelisi pelattu. Tämä on yksi vaarallisimmista paikoista, missä olen ikinä ajanut. En voi uskoa, että tuo on sallittua.

FIA:n F1-kilpailujohtaja Michael Masi sivuutti Rosbergin kritiikin kokonaan.

– Rata on todettu turvalliseksi usean eri tarkastuksen toimesta, ja se sopii hyvin F1-kalenteriin. Olen eri mieltä hänen kanssaan, Masi kommentoi Motorsport.comille.