Hallitsevalla mestaritalli Mercedeksellä oli todella vaisu harjoituspäivä Bakun vauhdikkaalla katuradalla.

Ensimmäisessä harjoituksessa saksalaistallin kuljettajat löytyivät sijoilta seitsemän ja kymmenen. Toisessakaan harjoituksessa tallin kuljettajat eivät ehtineet kärkimiesten vauhtiin, kun Lewis Hamilton oli 11:s ja Valtteri Bottas vasta 16:s.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton koki päivän kokonaisuudessaan hyväksi, vaikka vauhdista tällä hetkellä tuntuukin olevan puutetta.

– Minulla oli kokonaisuutena hyvä päivä. Se tuntui puhtaalta ja sain ajettua kaikki tarvittavat kierrokset, sanoi Hamilton.

– Tuntuu, että ajoin hyvin ja auto tuntui paremmalta ensimmäisessä treenissä.

Hamilton tietää, että he ovat kaukana heidän päävastustajastaan Red Bullista. Energiajuomatalli oli koko perjantain erittäin vahvassa vauhdissa.

– Kaikki raapivat tällä hetkellä päitään yrittäen selvittää, kuinka pääsisimme kovempaa, sanoi britti.

– Pitkä veto tuntui paremmalta. Yleisesti ottaen ajoin aika limitillä, mutta auton mahdollisuudet ovat tällä hetkellä rajatut.

– Ei vain ole pitoa ja työskentelemme sen parissa, tuskaili Hamilton.

Tallin toisella kuljettajalla Valtteri Bottaksellakaan ei ollut oman Mercedes-autonsa puikoissa sen kummoisempi päivä. Vauhtia ei tuntunut löytyvän ja suomalaiselta nähtiin jokunen ajovirhekin päivän aikana.

– Ei tietenkään ole helppoa olla kympin kärjen ulkopuolella, kun meillä on ollut vauhtia muilla radoilla, sanoi Bottas

– En tiedä miksi olemme siellä. Näyttää siltä, että olemme ottaneet vauhdillisesti askeleen taaksepäin.

– Tuntuu, että yleisesti ottaen päivä oli ihan hyvä. Emme vain olleet nopeita, ihmetteli suomalainen.

Azerbaidzhanin GP:n kolmas harjoitus kurvaillaan lauantaina klo 11:55 alkaen. Kaiken kisaviikonloppuun liittyvän löydät kisasivuiltamme!