Kimi Räikkönen ei vieläkään sulje vaihtoehtoa jatkaa ensi kaudellakin – ”Tällä hetkellä nautin siitä mitä teen”

Alfa Romeon suomalaiskonkari Kimi Räikkönen ei liikoja murehdi tulevaisuudestaan.

Räikkösen sopimus päättyy kuluvaan kauteen, eikä F1-sarjan historian kokenein kuljettaja ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkosta.

Tämän kauden päättyessä Räikkönen on jo 42-vuotias ja monet miettivät varmasti, että lopettaako ikinuori Jäämies koskaan F1-uraansa. Suomalainen ei tyylilleen uskollisena aio kiirehtiä asian kanssa.

– Mikään ei ole muuttunut viime vuodesta, sanoo Räikkönen Italian kielisellä motorsport.com -sivustolla.

– Olemme samassa tilanteessa, joten katsotaan mitä tapahtuu. Tällä hetkellä nautin siitä mitä teen, pysyn kunnossa ja katselen mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Räikkösellä ei oletettavasti ole vielä uransa jälkeisiä suunnitelmia valmiina, mutta miehen omien sanojensa mukaan häntä tuskin nähdään varikoilla ajohanskojen naulaan ripustamisen jälkeen. Tosin suomalainen jättää kuitenkin vielä oven hieman raolleen kysyttäessä, kiinnostaako vuoden 2007 maailmanmestaria esimerkiksi tallipäällikön tai jonkin sortin neuvonantajan tehtävät.

– En tiedä missä olen viiden tai kymmenen vuoden kuluttua, jatkoi Räikkönen.

– Olen sitten tallipäällikkö tai neuvonantaja. Tällä hetkellä sanoisin ei, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Puhuttaessa Räikkösen uran alkuajoista ja sisääntulosta F1-sarjaan, sanoo suomalainen monien asioiden muuttuneen. Esimerkiksi nuoret kuljettajat tulevat nykyään runsaasti kokeneempina ja valmiimpina F1-sarjaan.

– Kaikki on erilaista verrattuna siihen, kun minä aloitin, toteaa Jäämies.

– Minulla oli todella vähän kokemusta kunnon kilpa-autoista. Nykyään nämä kaverit ovat paljon kokeneempia pikkuformuloiden ansiosta, kiitos F2:n ja F3:n.

– Otin ison askeleen Formula Renault -sarjasta kuninkuusluokkaan, joten laji on paljon muuttunut, pohtii Räikkönen.

Räikkönen on tehnyt todella pitkän uran moottoriurheilun parissa ja miehellä alkaa olemaan niin sanotusti kilometrejä ylipäätään elämässäänkin alla. Hän ei ole omasta mielestään kuitenkaan vanhetessaan juurikaan muuttunut.

– Olen vieläkin sama kaveri, vain hieman vanhempi, heittää Räikkönen.

– Elämä muuttaa sinua tietyin tavoin ja keräät kokemuksia.

– Joskus ne ovat positiivisia ja joskus taas vähän vähemmän. Yritän aina tehdä parhaani ja elämä jatkuu, sanoo Räikkönen loppuun jykevästi.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.