Britannian GP:seen jopa 140 000 katsojaa: Lewis Hamilton kaksijakoisena – ”Olen huolissani ihmisten puolesta”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton kertoo olevansa kaksijakoisena Britannian GP:seen tulevasta yleisömassasta.

Moneen kertaan ympäri maailmaa F1-fanejaan hehkuttanut seitsenkertainen mestari kertoo olevansa fiiliksissä siitä, että runsaasti yleisöä on saapumassa paikalle, mutta on samalla huolissaan ihmisten terveyden puolesta.

Heinäkuun puolivälissä kurvailtava Britannian GP on osana Iso-Britannian testiohjelmaa, jossa kokeillaan järjestää koronapandemian aikana isoja yleisötapahtumia turvallisesti.

GPFans-sivuston mukaan lipun haltijoiden täytyy saapua paikalle korkeintaan 48 tuntia sitten tehdyllä todistuksella negatiivisesta koronatestistä tai vaihtoehtoisesti todistus koronarokotteen toisen annoksen saannista edellisen 14 päivän ajalta.

Mercedes-kuljettaja Hamiltonilta kysyttiin mielipidettä asiaan ja seitsenkertainen mestari kertoi kantansa.

– Olen vähän kaksijakoinen, aloitti Hamilton.

– Ensinnäkin, en voi pukea sanoiksi kuinka innoissani olen nähdessäni ihmisiä ja nimenomaan brittiläistä yleisöä, sillä he ovat aina koko kauden paras yleisö, hehkuttaa Hamilton.

Toiseksi, olen katsonut uutisia ja nähnyt sen, että tartuntatapaukset ovat olleet jälleen kasvussa. Siltä osin olen luonnollisesti huolissani ihmisten terveydestä, sanoi brittikuljettaja.

Hamiltonilta kysyttiin myös, onko hänen mielestään kilpailuun tulossa kenties liikaa yleisöä.

– En halua kääntää tätä negatiiviseksi asiaksi, aloitti Hamilton.

– Olen innoissani nähdessäni niin paljon ihmisiä. Itsekäs puoli minusta haluaa kuitenkin nähdä ne kaikki siellä.

– Tartuntamäärät ovat olleet nousussa rajoitusten höllentämisen jälkeen, eikä kaikkia ole rokotettu, joten olen vain yleisesti ottaen huolissani ihmisistä, sanoi Hamilton.

Hamiltonin mielestä päätös maksimiyleisöstä saattaa olla kuitenkin ennenaikainen vaikka pandemian aikana ihmisiä on tällä hetkellä myös runsaasti vähemmän sairaaloissa.

– Toivon vain, että siitä opitaan jotain ja kaikki pysyvät turvassa. Muistutan vielä kaikkia vain pesemään koko ajan käsiään ja käyttämään maskejaan, etenkin siellä missä on runsaasti ihmisiä, ohjeisti Hamilton.

Britannian GP ajetaan 16.-18. heinäkuuta ja kisaviikonloppuun odotetaan jopa 140 000 katsojaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.