Valtteri Bottas ei suostunut auttamaan Lewis Hamiltonia tallikäskystä huolimatta – ”En ole täällä päästämässä ketää ohi, olen täällä kisaamassa”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas aiheutti saksalaistallin pilttuussa sydämentykytyksiä, kun suomalainen ei päästänyt tallikaveriaan Lewis Hamiltonia ohi tallin toiveista huolimatta. Brittikuljettaja jahtasi kilpailun johtajaa Max Verstappenia kovaa vauhtia.

Bottakselle sanottiin tallin toimesta useaan otteeseen, että suomalainen ei saa pidätellä tallikaveriaan. Bottas oli tilanteessa toisena, kun Hamilton saapui suomalaisen kantaan kiinni tuoreella rengassetillä.

Bottas ei kuitenkaan väistänyt pois tieltä, vaan kisasi brittiä vastaan normaalisti. Hamilton joutui ohittamaan Bottaksen ilman tallimääräystä mutkassa 10.

Bottas paljasti kilpailun jälkeen keskittyneen vain omaan kilpailuunsa.

– En päästänyt häntä ohitseni. Jos olisin halunnut, olisin voinut tehdä sen aiemmin. Yritin vain ajaa omaa kilpailuani. Pyrin ajamaan karkuun Charles Leclerciltä, jotta pystyin pysähtymään uudestaan ja tavoittelemaan nopeinta kierrosta, Bottas kertoi Sky Sportsille kilpailun jälkeen.

– Emme keskustelleet asiasta paljon tiimiradiossa. He sanoivat, että en saa pidätellä häntä. Mutta niin kuin sanoin, minä keskityin vain omaan kisaani. Olen täällä ajamassa kilpaa, en päästämässä muita ohitseni, Bottas tiuskaisi.

Suomalainen oli lopulta kilpailussa kolmas. Nopeimman kierroksen nappasi Red Bullin Verstappen.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille