Lewis Hamilton ajoi kauden kolmanteen voittoonsa Espanjassa uskomattoman taktiikkataistelun jälkeen. Radalla ei ehkä nähty paljon ohituksia, mutta kärkitallien shakkiottelu rengastrategian kanssa tarjosi katsojille viihdettä läpi kilpailun.

Toiseksi ajoi Max Verstappen. Hollantilainen siirtyi kilpailun johtoon avausmutkassa ohittamalla paalulta lähteneen Hamiltonin röyhkeästi. Tästä alkoi mestaruussuosikeiden asemasota.

Verstappen teki pysähdyksensä ensimmäisenä. Hollantilaisen stoppi oli hidas, mutta Hamilton sekä Mercedes eivät reagoineet tähän välittömästi. Lopulta brittikuskin pysähtyessä oli hän jäänyt jo usean sekunnin hollantilaiselle.

Hamilton saavutti Verstappenin nopeasti, mutta ei päässyt RB-kuskin ohi. Sitten saksalaistalli suoritti neronleimauksensa, mikä varmisti Hamiltonin voiton.

Brittikuljettaja sukelsi varikolle, kun kilpailua oli jäljellä reilut 20 kierrosta. Red Bull ei pystynyt tilanteeseen reagoimaan, sillä tallilla oli käytössä vain pehmeintä rengasseosta. Hamilton saavutti Verstappenin kuusi kierrosta ennen ruutulippua ja ohitti hollantilaisen eleettömästi.

Palkintopallin täydensi Valtteri Bottas. Suomalaiskuljettaja oli kaukana kärjen vauhdista, mutta pystyi tuomaan tärkeät pisteet Mercedekselle valmistajien mestaruutta silmälläpitäen.

Ferrarin Charles Leclerc oli neljäs. Toinen Red Bull -kuski Sergio Perez taisteli itsensä viidenneksi vaikean viikonlopun jälkeen. Red Bull toivoo meksikolaisen olevan lähempänä kärkeä, juuri tänään nähdyistä taktisista syistä.

McLarenin Daniel Ricciardo peittosi tallikaverinsa Lando Norriksen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Aussi oli sijalla kuusi, Norris oli lopulta kahdeksas.

Kimi Räikkönen jäi juuri pisteiden ulkopuolelle sijalle 12. Suomalainen onnistui peittoamaan tallikaverinsa Antonio Giovinazzin sunnuntain kilpailussa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
🏁 END OF RACE (LAP 66/66) 🏁

TOP 10
Hamilton 🏆
Verstappen
Bottas
Leclerc
Perez
Ricciardo
Sainz
Norris
Ocon
Gasly

#SpanishGP 🇪🇸 #F1