Valtteri Bottas sijoittui Portugalin GP:ssä kolmanneksi. Paalulta kilpailuun lähtenyt suomalainen ihmetteli hänen kilpailun kulkuaan.

Bottas hämmästeli etenkin kilpailun alkupuolta, jolloin hän ei pystynyt pitämään kärkipaikkaansa. Tallikaveri Lewis Hamilton oli paljon nopeampi ja ohittikin suomalaisen, roikuttuaan muutaman kierroksen Bottaksen takasiivessä.

Bottas ei pysynyt tallikaverinsa kyydissä ja varikkokäyntien yhteydessä vielä Red Bullin Max Verstappenkin ehti vielä edelle. Bottas jäi hollantilaisen vauhdista muutaman sekunnin, kunnes hän yhtäkiä löysikin lisää vauhtia ja alkoi saavuttamaan Red Bull -kuskia. Jonkinlainen sensorivika kuitenkin esti lopulta Verstappenin haastamisen.

– Oli todella haastavaa, sanoi Bottas kilpailun jälkeen.

– En tiedä mitä tapahtui ensimmäisellä stintillä. Jostain syystä ei vain ollut vauhtia, joten sitä pitää tutkia, mutta toinen stintti oli oikeastaan todella hyvä. Meillä oli jonkinlainen sensoriongelma ja se esti lopulta saamasta Maxia kiinni.

Bottas ei osannut kertoa, miksi hänen autonsa näytti vahvemmalta polttoainekuorman keventyessä.

– En todellakaan tiedä. Kaikenkaikkiaan meillä oli vahva paketti, enkä tiedä miksei se toiminut ensimmäisellä stintillä, sanoi Bottas.

Bottas on kolmen ajetun kilpailun jälkeen MM-sarjassa neljäntenä. Eroa sarjaa johtavaan Hamiltoniin on jo 37 pistettä.