Alonso ei halua tiiminsä tuhlaavan hänen ongelmiinsa ylimääräistä aikaa – ”Se on vain minusta kiinni”

© Kuva: Getty Images

Alpinella paluun tälle kaudelle tehnyt Fernando Alonso ei halua, että hänen tallissaan aletaan keskittymään liikaa kokeneen kehäketun kokemiin pieniin ongelmiin.

Alonsolla on ollut runsaasti vaikeuksia sopeutua tämän kauden työkaluunsa. Espanjalainen painottaa, että kaikki mahdolliset voimavarat on keskitettävä ensi kauteen, sillä tämän kauden ajokkiin tehtävillä muutoksilla ei ole mitään vaikutusta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Se on vain minusta kiinni ajaa tätä autoa eri tavalla ja yritän tehdä sitä tämän kauden aikana. Se paranee koko ajan ja tulen pääsemään sen kanssa sinuiksi toivottavasti pian, sanoi Alonso.

– Ne ovat pieniä asioita, joihin ei auta muu kuin tottua.

Yksi suurimmista ongelmista on liittynyt ohjaukseen ja ohjaustehostimen tuntumaan. Espanjalainen kertoo, että tiimi on yrittänyt tätä ongelmaa ratkoa, jotta Alpinen tämän kauden kilpuri sopisi kokeneen kehäketun lapaseen mukavammin.

– Tässä autossa on erilainen lähestymistapa ohjaustehostimeen ja siltä tuntumalta, jonka se antaa. En mene yksityiskohtiin, mutta kyse on käytännössä vain voimasta, jota pitää kääntäessä käyttää, muotoili vanha mestari.

– Olen tottunut erilaisiin apuihin ohjaustehostimessa.

– Saamme sen autossani jossain vaiheessa toimimaan ja toivottavasti se on askel oikeaan suuntaan, jatkoi espanjalainen.

Ensi viikonloppuna ajettavaa Monacon GP:tä silmällä pitäen Alonso on toiveikas hyvän suorituksen kannalta. Alpinen auto on ollut suhteellisen kilpailukykyinen yhdellä kierroksella ja nyt olisi tarjolla sellainen rata, jossa aika-ajo näyttelee entistäkin suurempaa roolia.

– Uskon auton olevan nopea Monacossa, sanoi Alonso.

– Aika-ajokierroksen naulaaminen on ollut myös yksi asia, jossa minun täytyy parantaa. Autoon täytyy olla 100 prosenttinen luotto, jotta pystyy puskemaan täysillä ja sitä minulla ei tällä hetkellä ole.

Alonso kertaa vielä loppuun, että tämä kaikki on vain hänestä itsestään kiinni. Alonso on saavuttanut kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa viisi MM-pistettä hänen tallikaverinsa Esteban Oconin kymmentä vastaan.

Alonso on juhlinut kahdesti myös Monacon GP:n voittoa peräkkäisinä vuosina 2006-07.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.