Alfa Romeo selittää kaameaa varikkopysähdystään Espanjan GP:n alussa – ”Kilpailu oli alusta loppuun pelkkää p*skaa”

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeo -kuljettaja Antonio Giovinazzin Espanjan GP meni piloille kilpailun ensimmäisillä kierroksilla. Italialaiskuljettaja saapui varikolle vaihtamaan renkaita turva-auton aikana. Yksi mekaanikoista huomasi kuitenkin nopeasti yhden kumin olevan kokonaan tyhjä.

Tämän takia koko setti piti vaihtaa uuteen, mikä maksoi Giovinazzille useita sekunteja. Kaiken lisäksi italialainen oli varikolta päästessään jumissa turva-auton delta-ajasssa, mikä tarkoitti sitä, että kilpailun jatkuessa hän oli 10 sekuntia muita perässä.

– Rattini ei toiminut kunnolla, sillä olin jumissa turva-auton deltassa koko ajan. Kilpailun jatkuessa olin siis 10 sekuntia muita perässä. Kilpailu oli alusta loppuun asti pelkkää paskaa, Giovinazzi tilitti Motorsport.comin mukaan.

Tallin insinööri Xevi Pujolar paljasti, että Giovinazzin renkaasta oli vahingoitunut venttiili. Tämä oli tyhjentänyt italialaisen setin käyttökelvottomaksi.

– Monitoreidemme mukaan rengas oli kunnossa kilpailun alussa. Jokin oli kuitenkin vahingoittanut venttiiliä muutama kierros ennen varikkopysähdystä. Meidän täytyy parantaa, tällaiset virheet eivät ole sallittuja.

Giovinazzi oli lopulta kilpailussa sijalla 15. Miehen tallikaveri Kimi Räikkönen sijoittui kolme sijaa Giovinazzia ylemmäs.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille