Ajetaanko Turkin GP:tä sittenkään? – Tiimipomoilla joka tapauksessa kovan pohdinnan paikka

Turkin GP:n ympärille kertyneet tummat pilvet ei ota hellitääkseen. Uutisoimme jo viime viikolla Iso-Britannian asettaneen Turkin niin sanotulle punaiselle listalle.

Turkista Iso-Britanniaan palaavat matkalaiset joutuvat viettämään 10 päivän karanteenin, ennen paluutaan saarivaltioon. Mikäli lopulta Turkin GP ajetaankin, on F1-tallien työntekijöiden toinen vaihtoehto viettää tien päällä reissaten, kohti seuraavaa osakilpailua, joka ajetaan Ranskassa.

Turkin GP:n peruminen näyttääkin tällä hetkellä todennäköisimmältä, sillä karanteeni tai koko tiimin reissaaminen tien päällä ei ole mieluisa vaihtoehto.

Nürburgringin ja Mugellon tiedetään tarjonneen jo mahdollisuutta korvaavalle kilpailulle, kun Kanadan GP jouduttiin perumaan. Molemmilla kisanäyttämöillä järjestettiin jo viime kaudella onnistuneesti F1-karkelot.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi, ettei tämänhetkinen päänsärky ole todellakaan mieluisa.

– Ensinnäkin, kaksi viikkoa karanteenielämää jossain hotellissa ei ole mukavaa missään päin maailmaan, sanoi Wolff.

Wolffin mukaan F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali katselee tällä hetkellä kaikkia mahdollisuuksia, ja sen jälkeen vasta tallit pystyvät päättämään, kuinka tilanteessa edetään.

– Vasta sitten pystyisimme katsomaan, ketkä jäävät kotiin ja ketkä reissaavat tien päällä, sanoi Mercedes-pomo.

Haasin tallipäällikkö Guenther Steiner kertoi jo aiemmin mielipiteensä mahdollisesta Turkin kisasta. Haas-päällikön mukaan tilanne menee jo nyt hankalaksi, sillä koko kalenterin läpivieminen tänäkin vuonna on jo valmiiksi erittäin haastavaa.

– Kaikki on mahdollista, mutta kaikkea ei voi pyytää ihmisiä tekemään, sanoi Steiner.

Meidän täytyy kunnioittaa työntekijöitämme, emmekä voi pakottaa ihmisiä olemaan kuutta viikkoa putkeen poissa kodeistaan, sillä se ei ole reilua, pohti Haas-pomo.

 

 


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.