Emilia Romagnan GP:n ensimmäiset harjoitukset on saatu päätökseen. Rikkonaisen session nopein oli Mercedeksen Valtteri Bottas. Suomalainen kellotti tulostaululle ajan 1:16.564. Häntä seurasi tallikaveri Lewis Hamilton vain neljän sadasosan päässä.

Kolmanneksi nopeimman ajan ajoi Max Verstappen. Hollantilainen jäi kärkiajasta vain viisi sadasosaa. Hänen tallikaverinsa Sergio Perez koki karumman kohtalon harjoitusten puolivälissä.

Meksikolaisen sessio päättyi lyhyeen ilmeisessä yhteentörmäyksessä Esteban Oconin kanssa. Molemmat kuljettajat jättivät harjoitukset kesken.

Faneille myötähäpeää aiheutti jälleen Haas-tulokas Nikita Mazepin. Venäläiskuski aloitti päivänsä pyörähtämällä ja päätti sen lopulta varikkoseinään. Mazepin menetti autonsa hallinan viimeisessä mutkassa ja tuhosi autonsa osuessaan seinään.

Kimi Räikkönen oli tallikaveriaan nopeampi sijalla 12. Jäämies jäi kärkiajasta 1.3 sekuntia. Kärkikymmenikköön mahtuivat Ferrarit, Pierre Gasly, Fernando Alonso, Lance Stroll, Nicholas Latifi sekä Daniel Ricciardo.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.